Digi Sport a primit autorizarea CNA pentru a emite

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să autorizeze televiziunea sportivă Digi Sport, operată de compania de cablu RCS&RDS, decizia Consiliului implicând faptul că postul tv poate să înceapă să difuzeze programe.

Urmărește
476 afișări
Imaginea articolului Digi Sport a primit autorizarea CNA pentru a emite

Digi Sport a primit autorizarea CNA pentru a emite

Acordarea deciziei de autorizare pentru Digi Sport vine la circa două luni de când RCS&RDS a primit licenţă audiovizuală de la CNA pentru a-şi lansa propria televiziune cu profil sportiv.

Totodată, Consiliul a luat la cunoştinţă, în şedinţa de joi, şi de faptul că Digi Sport îşi va extinde aria de difuzare la nivelul regiunii Europa Centrală şi de Sud-Est, unde RCS&RDS a lansat platforma digitală Digi TV.

CNA a acordat, în 28 aprilie, licenţă audiovizuală prin satelit televiziunii tematice sportive Digi Sport. La respectiva şedinţă a CNA a participat o delegaţie a RCS&RDS, condusă de Alexandru Oprea, preşedintele companiei.

Digi Sport va difuza programe în producţie proprie - 50% şi producţii audiovizuale ale altor producători - 50%. Televiziunea va difuza programe de informare (15%) şi programe de divertisment şi alte tipuri de programe (85%), a spus atunci Alexandru Oprea.

Potrivit acestuia, Digi Sport va fi o televiziune cu profil sportiv, cu emisie pe două sau mai multe canale - Digi Sport 2, 3 şi 4. Programele vor fi difuzate pe canale diferite, pe perioade scurte (1-2 ore), pentru asigurarea difuzării evenimentelor sportive transmise în direct şi care se suprapun pe un anumit interval orar.

"Par o replică în oglindă ale GSP. Par surori", i-a spus atunci Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Digi Sport nu va fi "o replică" a GSP TV

Totuşi, Alexandru Oprea a spus că Digi Sport nu va fi "o replică" a GSP TV. "Încercăm o abordare puţin diferită. Ceea ce vrem noi este să ne axăm pe un conţinut constând din competiţii româneşti şi internaţionale, mai puţine emisiuni de dezbatere. Va fi dificil ca, imediat după lansarea programului, să ne bazăm doar pe competiţii live. Ne bazăm pe Campionatul Spaniei şi Germaniei. Suntem în discuţii pentru achiziţionarea de drepturi pentru competiţii sportive care să fie transmise în timpul săptămânii, încercăm să obţinem drepturi pentru alte sporturi. Ne propunem să avem o abordare puţin diferită, vor fi calupuri de ştiri, dimineaţa, la prânz şi seara, dar ceea ce vom încerca să facem va fi să ne îndreptăm atenţia spre o serie de sporturi româneşti (...) care au fost neglijate, gimnastica, atletismul, luptele libere, canotajul, handbal, volei", a declarat Alexandru Oprea, preşedintele RCS&RDS.

El a spus că RCS&RDS a achiziţionat deja drepturile pentru trei ani pentru difuzarea campionatului de fotbal al Spaniei, dar şi drepturile pe o perioadă de un an pentru campionatul de fotbal al Germaniei, acest sport urmând să aibă o pondere de circa 50% din totalul programelor canalului Digi Sport. "Suntem în discuţii şi cu alte agenţii pentru alte competiţii", a mai spus Alexandru Oprea. "Marea parte a grilei postului nostru va fi bazată, însă, pe drepturi din competiţii, campionatul Spaniei, Germaniei şi posibil unele meciuri din campionatul României", a subliniat Oprea.

Meciurile din campionatul Germaniei au fost preluate pentru un an de zile de la Eurosport, RCS&RDS având dreptul să retransmită competiţia pe teritoriile României şi Ungariei. "Avem o tranzacţie cu Eurosport, care ne-a cedat drepturile de transmisie a meciurilor din Campionatul Germaniei", a explicat preşedintele RCS&RDS. Totodată, Alexandru Oprea a mai spus că RCS&RDS va rămâne în consorţiu cu Antena 1 pentru difuzarea meciurilor din Liga I.

Priorităţile noului canal Digi Sport nu sunt audienţa sau profitul

La şedinţa CNA, Alexandru Oprea a mai spus că priorităţile noului canal Digi Sport nu sunt audienţa sau profitul. "Din punctul nostru de vedere, obiectivul principal nu este audienţa. Noi credem că televiziunile de sport nu s-au îndreptat spre astfel de sporturi (altele decât fotbalul, n.r.) pentru că nu au generat o audienţă spectaculoasă (...) Ne dăm seama că nu va genera audienţă din start", a explicat Alexandru Oprea. El a precizat că noua televiziune va difuza şi alte programe, precum emisiuni de gimnastică de dimineaţă. "Este ideea de a îndemna populaţia să acorde mai multă atenţie sportului şi sănătăţii", a susţinut Alexandru Oprea.

La momentul respectiv, Oprea a mai spus că televiziunea Digi Sport va fi retransmisă în pachetul de bază în reţeaua de cablu a RCS&RDS şi pe platforma digitală pe care compania o operează, respectiv Digi TV. Cheltuielile operaţionale pentru lansarea televiziuni Digi Sport sunt de 1.409.840 euro (2009), 1.805.227 (2010) şi 1.522.497 (2011), potrivit proiectului de licenţă depus de RCS&RDS la CNA.

"Aşa cum este şi GSP, (Digi Sport, n.r.) va fi în pachetul de bază, oferit abonaţilor, atât prin serviciul DTH (Digit TV, n.r.), cât şi pe reţelele de cablu. Va fi disponibil tuturor abonaţilor. Ne propunem, în timp, să oferim un conţinut premium pentru un preţ accesibil", a spus Alexandru Oprea. El a afirmat că noul postul de televiziune va fi pus la dispoziţia altor operatori de cablu, contra unui cost care va fi stabilit ulterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici