- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (19.03.2013, 19:10)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Discovery invită profesorii şi elevii din şcolile din România să creeze un dinozaur
Discovery şi Asociaţia Secular Umanistă din România au lansat o competiţie naţională cu şi despre dinozauri, adresată profesorilor şi elevilor din toate şcolile din România, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
503 afișări
Discovery invită profesorii şi elevii din şcolile din România să creeze un dinozaur
Începând din 18 martie, "Şcoala Discovery" - un proiect al televiziunii Discovery - şi Asociaţia Secular Umanistă din România au dat startul celei mai mari competiţii naţionale cu şi despre dinozauri, adresate profesorilor şi elevilor din toate şcolile din România. Aceştia trebuie este să creeze un dinozaur sub formă grafică sau din origami, plastilină sau din orice alte materiale care să ilustreze cum arătau aceste animale şi să înscrie proiectul pe site-ul http://scoala.discovery.ro/targul-de-dinozauri/. "Târgul de dinozauri" - o expoziţie virtuală de proiecte ale elevilor - va prinde astfel contur.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Concursul se adresează tuturor elevilor din clasele I - XII şi se va desfăşura în trei etape - înscriere, construcţie şi jurizare. Printre premiile acordate elevilor şi profesorilor se numără laptopuri şi imprimante. Câştigătorii vor fi aleşi în urma votului public şi a evaluării juriului Discovery.
"Mă bucur că pot lua parte la acest proiect care încurajează tinerii să aprecieze importanţa educaţiei ştiinţifice. Sunt sigur că echipele vor reuşi să creeze exponate interesante şi aştept cu nerăbdare să văd lucrările", a declarat Eric Buffetaut, director de cercetare la Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică din Franţa, membru în juriul concursului. Eric Buffetaut este cunoscut pentru studierea uriaşului Hatzegopteryx, un pterozaur azhdarchid de mari dimensiuni, descoperit în zona Haţegului, alături de paleontologii români Dan Grigorescu şi Csiki Zoltán.
Cei interesaţi se pot înscrie în concurs în perioada 18 martie - 7 aprilie. Fiecare proiect trebuie să fie realizat de o echipă formată dintr-un profesor coordonator şi o clasă de elevi. Profesorul care va înscrie echipa va trebui să trimită o descriere a proiectului şi o imagine reprezentativă pentru acesta sau pentru echipă.
Etapa de construcţie se va desfăşura între 8 aprilie şi 12 mai. După înscriere, elevii împreună cu profesorul coordonator pot începe să creeze dinozaurul care poate lua fie forma unui desen, diorame, animaţii grafice, fie forma unei construcţii din diverse materiale. Pe durata execuţiei, proiectele pot fi actualizate cu imagini sau descrieri despre statusul lucrării, în timp ce susţinătorii îşi pot ajuta favoriţii să câştige competiţia, oferindu-le votul lor direct pe site-ul http://scoala.discovery.ro/targul-de-dinozauri/.
Jurizarea va avea loc în perioada 13 - 26 mai. Pe parcursul ultimei etape a competiţiei, participanţii trebuie să expună proiectul în cadrul propriilor şcoli şi să trimita câteva fotografii cu acesta. În urma voturilor primite de la susţinători şi a unei evaluari realizate de juriul Discovery, pe 31 mai vor fi desemnate cele trei clase câştigătoare care vor primi câte un laptop pentru profesor şi câte o imprimantă pentru fiecare elev din clasă.
Pe 16 ianuarie 2012, Discovery Networks CEEMEA şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au lansat proiectul "Şcoala Discovery", o iniţiativă destinată susţinerii învăţământului ştiinţific din şcolile şi liceele româneşti şi integrării resurselor audio-video şi new media în procesul de educaţie. "Şcoala Discovery" are două componente principale: o linie de programe educative pe teme legate de învăţământul ştiinţific, difuzată pe Discovery Channel în România şi o serie de materiale didactice disponibile online, care să ajute profesorii să integreze aceste programe în activităţile didactice curente. Cele două componente au fost realizate ţinând cont de programa şcolară din Romania. Acest proiect este accesibil tuturor profesorilor şi elevilor din România. În ianuarie 2012, Discovery Networks a organizat o sesiune de formare profesională pentru 100 de profesori din toată ţara, unde experţi americani din cadrul Discovery Education le-au vorbit cadrelor didactice despre utilizarea resurselor audio-video în procesul de predare.
Discovery Networks Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) face parte din cele mai importante companii din lume în domeniul programelor non-ficţiune, Discovery Communications. Programele Discovery sunt difuzate în 27 limbi, ajungând la peste 244 de milioane de abonaţi din 118 ţări, de pe trei continente.
În România, Discovery Networks distribuie în prezent opt televiziuni: Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery World, Discovery Science, Discovery HD Showcase, Animal Planet HD şi ID Investigation Discovery.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe