„Îngerul a strigat numele cel mai răsunător al literaturii noastre contemporane şi l-a luat cu el. Din păcate, solidaritatea societăţii româneşti nu se mai regăseşte decât în momentele tragice”, a spus liderul PRM.
El a adăugat că Fănuş Neagu a fost pentru literatura română ceea ce a fost Serghei Esenin pentru literatura rusă – un talent nativ, un om foarte popular, intrat în folclor. „A fost un adevărat clasic”, a arătat Vadim Tudor, care a mai spus că Fănuş Neagu a fost creator de limbă, îmbogăţind literarura română cu numeroase bijuterii.
Vadim Tudor a adăugat că Fănuş Neagu a fost un om de caracter, un patriot în cel mai bun sens al cuvântului, care a intervenit, în iunie 1987, când Biserica Sf. Vineri urma să fie dărâmată.
„Era un om de o mare integritate morală, de care m-a legat o prietenie veche de circa treizeci şi cinci de ani, era fermecător, curat la suflet, generos”, a mai afirmat Corneliu Vadim Tudor.
Menţionând titlul unei cărţi a lui Fănuş Neagu, „Frumoşii nebuni ai marilor oraşe”, liderul PRM a subliniat că scriitorul vedea partea frumoasă din om, numitorul comun al marlor artişti din toate timpurile. „Eugen Barbu şi Nichita Stănescu, alţi buni prieteni, au fost nişte mari generoşi”, a arătat el.
Preşedintele PRM a mai declarat că l-a ajutat cât a putut pe scriitor, pentru că Fănuş Neagu „era total descoperit în faţa greutăţiulor vieţii” şi că, în anul 2005, a intervenit pentru nu fi scos de „mafia imobiliară” din locuinţa unde stătea de zeci de ani.
„Dumnezeu să-l ierte!”, a mai spus Corneliu Vadim Tudor.
Scriitorul, dramaturgul şi cronicarul sportiv Fănuş Neagu a murit în noaptea de luni spre marţi, la spitalul Elias din Capitală, în urma unei îndelungi suferinţe. Fănuş Neagu, născut la 5 aprilie 1932, a fost internat mult timp la spitalul Elias din Capitală din cauza unui cancer la prostată, iar în ultimele săptămâni a fost în comă.