- Home
- Cultură-Media
- LOS ANGELES, (24.01.2012, 13:41)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doar 5% dintre regizori au fost femei în 2011
Femeile au reprezentat 5% dintre regizori şi, totodată, 18% dintre cineaşti, producători executivi, scenarişti, directori de imagine şi editori, în 2011, potrivit unui studiu lansat marţi.
Urmărește
161 afișări
Doar 5% dintre regizori au fost femei în 2011 (Imagine: Shutterstock)
Pentru acest studiu au fost luate în considerare posturile amintite în echipele primelor 250 de filme americane cu cele mai mari încasări de anul trecut.
Studiul "The Celluloid Ceiling: Behind-the-Scenes Employment of Women on the Top 250 Films of 2011", de Martha M. Lauzen, directorul executiv al Centrului pentru studiul femeii în televiziune şi cinema de la San Diego State University, arată că în 38% din echipele acestor 250 de filme fie nu era nicio femeie, fie era una singură, pe unul dintre următoarele posturi: regizor, producător executiv, producător, scenarist, director de imagine şi editor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Astfel, anul trecut s-a înregistrat o creştere cu 2% a prezenţei femeilor în spatele camerei, dar numărul acestora rămâne mic, a spus Lauzen pentru TheWrap.
"Femeile au reprezentat doar 5% dintre regizori anul trecut. La un moment dat, în 1998, eram până la 9%, aşa că 5% - adică aproape jumătate - este într-adevăr o cifră îngrijorătoare", a spus autoarea studiului.
Ea a mai explicat că numărul femeilor în poziţii de top în spatele camerei a oscilat între 16% şi 19% de când a început să realizeze acest studiu anual, în 1997. Pe de altă parte, femeile reprezintă circa 51% din populaţia SUA.
Studiul a fost bazat pe un eşantion de 2.636 de oameni care au făcut parte din echipele de producţie ale celor 250 de filme ce au adus cele mai mari încasări în 2011.
Cercetarea a mai relevat că, în timp ce procentul de femei-regizori a scăzut din 1998, proporţia scenaristelor şi producătoarelor a crescut uşor. Femeile au reprezentat 14% dintre scenariştii filmelor cu cele mai mari încasări. Totodată, femeile au reprezentat 25% dintre toţi producătorii la filmele studiate, respectiv 20% dintre editori. Femeile în poziţia de director de imagine au fost chiar mai puţine decât regizoarele, reprezentând 4%.
Din spatele camerelor, femeile au lucrat mai mult la documentare, drame şi comedii şi cel mai puţin la filme de groază, de acţiune şi animaţii.
Lauzen a mai remarcat că, după ce Kathryn Bigelow a câştigat Oscarul pentru regie în 2010, pentru "The Hurt Locker", mulţi au crezut că acest lucru va genera o schimbare în ideile şi stereotipurile oamenilor despre femeile care regizează, ceea ce încă nu s-a întâmplat.
"Dacă în şcoală femeile văd că nu sunt prea multe regizoare în industrie, ar putea alege să nu urmeze o astfel de carieră", iar filmele au de suferit, mai spune Lauzen, subliniind că aceasta nu este o problemă doar pentru industrie, ci şi pentru societate, tocmai pentru că absenţa femeilor în posturile amintite nu este percepută ca o problemă decât de câţiva oameni.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace