- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (10.03.2014, 16:54)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Documentare aflate în selecţia Festivalului One World pot fi vizionate online, de luni până duminică
Documentarele "My Child", "Crop", "Byeway", "The Shovel Is Too Small" şi "Toamnă românească", aflate în selecţia Festivalului One World România, vor putea fi vizionate, în avanpremieră, pe platforma online Doc Alliance Online Channel, de luni până duminică, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Urmărește
130 afișări
Documentare aflate în selecţia Festivalului One World pot fi vizionate online, de luni până duminică (Imagine: Facebook)
Astfel, "My Child", parte din secţiunea "Şi dragostea e un drept al omului", prezintă un grup de părinţi ai unor persoane LGBT, care au acceptat adevărata identitate sexuală a copiilor lor. Filmul regizorului Can Candan este o poveste profund umană, cu părinţi reali care se redescoperă pe ei şi copiii lor şi decid să îi susţină în mod activ.
De asemenea, "Crop", documentarul care urmează a fi prezentat în secţiunea "Clinica mass-media", este filmat integral în redacţia celui mai vechi cotidian naţional din Egipt, Al-Ahram. Filmul este un document neconvenţional al revoluţiei egiptene, care nu include nicio imagine a revoluţiei propriu-zise. Prin turul pe care îl face în sediul ziarului Al-Ahram, documentarul invită la o reflecţie asupra modului în care arhitectura şi mecanismele de funcţionare ale acestui uriaş organ de presă fac ca propaganda vechiului regim să supravieţuiască.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Byeway" face parte din secţiunea "Rebeli pentru cauze" şi spune povestea absurdă a autostrăzii D8 - de ani de zile, cei câţiva kilometri care au mai rămas de construit între Praga şi Berlin şi care traversează o arie protejată a Boemiei nu pot fi duşi la bun sfârşit. Filmul îi prezintă pe managerul proiectului, un activist şi un cuplu căsătorit care trăieşte în apropierea şantierului - toţi par a fi legaţi de aceşti câţiva kilometri de asfalt, pentru totdeauna.
Documentarul "The Shovel Is Too Small" face parte din secţiunea "După 25 de ani". Legenda spune că, atunci când Tito s-a oferit să îi îndeplinească o dorinţă iugoslavului Alija Sirotanovic, acesta a cerut o lopată mai mare. Figura lui Sirotanovic a apărut pe bancnota de 20.000 de dinari. Peste aproximativ 25 de ani, echipa filmului roagă un număr de tineri să îl identifice pe bărbatul de pe bancnota. Tinerii nu reuşesc, însă cei mai în vârstă nu numai că îl ţin minte pe Sirotanovic, dar îşi aduc aminte şi de taberele de muncă de altădată, pe care încearcă cu elan să le readucă la viaţă.
Cel de-al cincilea film este unul autohton. "Toamna Românească" este realizat de Matei Budeş şi prezentat în secţiunea "Rebeli pentru cauze". Filmul este un elogiu discret, adus protestatarilor care au ieşt toamna trecută în stradă pentru a protesta împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, cauzei lor şi unităţii lor mult încercate.
Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului de Film Documentar One World România priveşte înapoi spre anii trecuţi de la căderea comunismului şi cercetează statul strâmb, născut din mariajul corupţiei cu nedreptatea, în perioada 17 - 23 martie, în Capitală.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe