- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (06.01.2010, 19:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Documentarul "Capitalismul", de Michael Moore, în premieră în România, pe 15 ianuarie
Cel mai nou film al lui Michael Moore, "Capitalismul, o poveste de dragoste", va avea premiera românească pe 15 ianuarie, informează distribuitorii, Transilvania Film.
Urmărește
91 afișări
Documentarul "Capitalismul", de Michael Moore, în premieră în România, pe 15 ianuarie
La 20 de ani de la lansarea lui "Roger & Me", Michael Moore revine la subiectul pe care l-a studiat şi dezbătut intens de-a lungul carierei sale: impactul dezastruos al dominaţiei corporaţiilor asupra vieţii de zi cu zi a americanilor (şi, implicit, asupra restului lumii).
Dar, de această dată, vinovatul este mult mai mare decât General Motors şi scena crimei e mult mai largă decât Flint, Michigan.
Cu umor, dar şi cu indignare, "Capitalismul: o poveste de dragoste" explorează o întrebare tabu: "Care este preţul plătit de America pentru iubirea pe care o poartă capitalismului?".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Cu ani în urmă, această iubire părea inocentă. Totuşi, în prezent, visul american arată mai mult a coşmar, dat fiind faptul că oamenii îşi pierd slujbele, casele şi economiile.
Moore arată, în documentar, vieţile oamenilor obişnuiţi, care au fost date peste cap. Se duce să caute explicaţii la Washington D.C. şi oriunde în altă parte este nevoie. Ceea ce găseşte este o serie de simptome ale unei poveşti de dragoste eşuate: minciuni, abuz, trădare şi 14.000 de slujbe pierdute pe zi.
Michael Moore s-a născut în 1954 în Flint, Michigan. După ce a mers un timp la un seminar catolic, Moore a câştigat, la 18 ani, un loc în consiliul local şcolar, devenind unul dintre primii adolescenţi aleşi într-o funcţie publică din Statele Unite. La 22 de ani, el a înfiinţat şi editat un ziar alternativ, The Flint Voice.
Publicaţia lui Moore a ajuns în ştirile naţionale atunci când un tribunal s-a opus unui ordin al primarului din Flint către poliţie de a confisca toate plăcile de imprimerie ale ziarului Voice. Motivul era un articol al publicaţiei care expunea faptul că primarul folosea muncitori plătiţi de federaţie pentru propria campanie politică.
În 1986, Michael Moore a hotărât să se documenteze cu privire la devastarea oraşului său de către General Motors. A strâns un grup de prieteni care au învăţat cum să facă un film, a vândut ce a putut ca să finanţeze producţia şi, în 1989, a prezentat lumii întregi "Roger & Me".
Printre cele mai cunoscute documentare ale lui Moore se numără "Cântec pentru un masacru/ Bowling for Columbine" (2002) şi "Fahrenheit 9/11" (2004), premiat cu Palme d'Or şi trofeul FIPRESCI la Festivalul de Film de la Cannes, în 2004.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul