- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (05.10.2010, 11:30)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Documentarul "Lumea văzută de Ion B.", produs de HBO România, nominalizat la Premiile Emmy - VIDEO
Documentarul "Lumea văzută de Ion B.", produs de HBO România şi regizat de Alexander Nanau, a fost nominalizat la categoria "Arts Programming", la cea de-a 38-a ediţie a Premiilor Emmy, informează site-ul evenimentului, www.iemmys.tv.
Urmărește
315 afișări
Ion Bârlădeanu
Filmul este produs de HBO România şi Alexander Nanau Production, în colaborare cu Avro-Netherlands, YLE Teema şi SVT Sweden. "Lumea văzută de Ion B...." a fost difuzat în premieră şi în exclusivitate pe 17 decembrie 2009, la HBO România. Producători din partea HBO România sunt Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România, Andrei Creţulescu şi Aurelian Nica.
Potrivit lui Andrei Creţulescu, "Lumea văzută de Ion B." este al patrulea documentar pe care l-a produs HBO România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
România are cu 6.000 mai puţini pensionari, dar pensii mai mari
-
Cel puţin 100 de nord-coreeni au fost ucişi în lupte alături de forţele ruse, afirmă Seulul
-
Bulgaria introduce controale temporare la frontiera cu România începând cu 1 ianuarie 2025
"Evident, suntem foarte bucuroşi că am fost nominalizaţi. «Lumea văzută de Ion B.» este al patrulea documentar pe care l-a produs HBO România. Între timp, am mai produs încă trei şi, într-un fel, nominalizarea asta vine să confirme că facem bine ceea ce facem", a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Creţulescu.
La rândul său, regizorul Alexander Nanau a spus că pentru documentarul "Lumea văzută de Ion B." nominalizarea la Premiile Emmy este "cel mai important lucru care s-a întâmplat". "Atenţia asupra lui este acum la un alt nivel, internaţional", a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexander Nanau.
Filmul lui Alexander Nanau prezintă povestea lui Ion Bârlădeanu, care, de la o viaţă de vagabond pe străzile Bucureştiului, a ajuns un artist de prestigiu internaţional. La peste 60 de ani, Ion Bârlădeanu este cea mai recentă descoperire a artei româneşti. În urmă cu trei ani locuia şi lucra în ghena unui bloc bucureştean. În 2009, operele sale erau expuse la Londra, alături de cele ale lui Andy Warhol şi Marcel Duchamp. Anul acesta, el a fost prezentat într-o expoziţie personală - "Realpolitik" -, la o prestigioasă galerie din Paris, operele sale fiind admirate acolo şi de actriţa Angelina Jolie.
Alexander Nanau a început filmările la documentar în momentul în care lucrările lui Ion B. au început să fie cunoscute şi apreciate. Filmul oferă o perspectivă asupra a ceea ce poate propune Europa de Est: talent nedescoperit, oameni care au învăţat să ascundă pentru a-şi păstra adevărul interior şi a supravieţui regimului comunist.
"Lumea văzută de Ion B." a câştigat premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar, în martie, şi a fost selecţionat până în prezent la peste 30 de festivaluri.
În iulie 2010, Marc Lorber, Senior Vice President, Original Programming & Production la HBO Central Europe, a declarat, pentru publicaţia C21, că "Lumea văzută de Ion B." este cel mai bun documentar produs de HBO Central Europe în ultimul an. Totodată, Lorber spunea la acea dată că şi-ar dori foarte mult ca documentarul să primească o nominalizare la premiile Emmy. "Sper ca acest documentar să primească o nominalizare la premiile Emmy. Este atât de bun", afirma Lorber.
Alături de "Lumea văzută de Ion B.", la secţiunea "Arts Programming" a Premiilor Emmy au mai fost nominalizate trei programe: "All My Life: Cazuza" (TV Globo, Brazilia), "Imagine... David Hockney: A Bigger Picture" (BBC/ Coluga Pictures, Marea Britanie) şi "Personas Inside Out" (TV Asahi, Japonia).
Nominalizările la cea de-a 38-a ediţie a Premiilor Emmy au fost anunţate luni de către International Academy of Television Arts & Sciences la târgul Mipcom de la Cannes.
Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 22 noiembrie la New York.
International Academy of Television Arts & Sciences este o organizaţie ce cuprinde entităţi media şi de divertisment din peste 50 de ţări. Organizaţia premiază excelenţa în programele de televiziune produse în afara Statelor Unite ale Americii.
Alexander Nanau s-a născut în România şi a trăit în Germania o lungă perioadă de timp. Este absolvent al Academiei de Film şi Televiziune din Berlin. A lucrat, în principal ca regizor secund, la mai multe producţii de televiziune şi filme, printre care "Taking Sides", în regia lui Istvan Szabo (2001). Din 2002 până în 2006, el a lucrat cu Petert Zadek la mai multe producţii teatrale, puse în scenă în Europa. Producţia sa "Peer Gynt", în regia lui Peter Zadek, a fost proiectată la festivaluri de film din Germania şi Franţa.
HBO (Home Box Office) s-a lansat în Europa Centrală în 1991, postul fiind disponibil în România din 1998. HBO CE, subsidiară a Home Box Office Inc., asigură programe de televiziune premium şi canale din segmentul de bază în 12 ţări din regiune, incluzând Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Moldova, Slovenia şi Croaţia. Home Box Office Inc. este deţinut de compania Time Warner.
Citește pe alephnews.ro: Ai putea fi amendat dacă te săruți în public. Ce inițiativă are un avocat italian
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe