Documente ale scriitorului William Faulkner şi o nuvelă necunoscută a acestuia, scoase la licitaţie

Scrisori, o nuvelă care nu a fost niciodată publicată şi alte documente scrise de mână care au aparţinut scriitorului american William Faulkner (1897 - 1962) vor fi scoase la vânzare, la o licitaţie ce va fi organizată la New York pe 11 iunie.

Urmărește
291 afișări
Imaginea articolului Documente ale scriitorului William Faulkner şi o nuvelă necunoscută a acestuia, scoase la licitaţie

Documente ale scriitorului William Faulkner şi o nuvelă necunoscută a acestuia, scoase la licitaţie (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor casei Sotheby's, această licitaţie va propune "cel mai mare număr de documente ale lui William Faulkner scoase vreodată la vânzare", iar preţul total al acestora ar putea depăşi 2 milioane de dolari.

Lotul principal, estimat la 500.000 de dolari, reprezintă prima schiţă a unui discurs susţinut de Faulkner atunci când a primit premiul Nobel pentru literatură, în 1949.

Scriitorul l-a redactat în timp ce se afla la hotelul Algonquin din Manhattan, în drum spre Oslo. Această versiune de discurs este uşor diferită de cel pronunţat în cele din urmă de scriitor în timpul ceremoniei de înmânare a premiului Nobel.

Scrisori care descriu viaţa pe care a dus-o scriitorul american la Paris, în anii 1920, vor fi şi ele scoase la vânzare, la fel ca o nuvelă de 12 pagini, niciodată publicată, intitulată "The Trapper's Story".

"Aceste documente aduc, printre altele, noi informaţii despre felul în care Faulkner îşi vedea viitorul artistic în anii 1920, la Paris", a declarat Justin Caldwell, vicepreşedintele departamentului Cărţi şi Manuscrise de la casa Sotheby's.

William Faulkner a fost distins cu premiul Nobel în 1949, pentru tehnica sa de creaţie profund originală, care a revoluţionat romanul modern. Faulkner este scriitorul devenit un veritabil exponent al unui loc şi al unei culturi anume, nostalgic după acea lume pierdută, neacomodat la valorile civilizaţiei moderne, care a reuşit să fie, vreme de câteva decenii, una dintre efigiile prozei moderniste şi un stilist de o incontestabilă originalitate.

Printre cele mai apreciate scrieri ale sale se numără romanele "Zgomotul şi furia", "Pe patul de moarte", "Sanctuar", "Absalom, Absalom!", "Neînvinşii", "O parabolă" şi "Hoţomanii" - ultimele două fiind premiate cu Pulitzer în 1955, respectiv în 1963 - şi nuvelele "Aceşti treisprezece", "Trandafir pentru Emilia", "Doctorul Martino şi alte povestiri", "Gambitul regelui" şi "Steaguri în ţărână".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici