- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (05.05.2011, 11:38)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Doi artişti scoţieni, pe lista finaliştilor pentru Turner Prize 2011
Doi sculptori scoţieni se regăsesc pe lista celor patru artişti nominalizaţi la Turner Prize 2011 - unul dintre cele mai prestigioase şi controversate premii din arta contemporană -, în urma succesului de anul trecut al artistei scoţiene Susan Philipsz, informează Reuters.
Urmărește
20 afișări
Karla Black, cea mai tânără dintre cei patru nominalizaţi, are 38 de ani şi s-a născut în oraşul Alexandria din Scoţia. Ea locuieşte în prezent în Glasgow, acelaşi oraş unde trăieşte şi finalistul Martin Boyce, născut Hamilton, în vârstă de 43 de ani.
Ceilalţi doi artişti care completează lista scurtă a nominalizaţilor la Turner Prize pe 2011, anunţată miercuri, sunt cineasta londoneză Hilary Lloyd, în vârstă de 46 de ani, şi George Show, un pictor în vârstă de 44 de ani care locuieşte în North Devon.
Instalaţiile realizate de Karla Black combină instrumentele tradiţionale folosite în sculptură cu materialele folosite de oameni în viaţa de zi cu zi, precum rujuri, diverse tipuri de sol, lemn de plută şi farduri.
Martin Boyce, influenţat de designul modernist, consideră că "suprafaţa are potenţialul de a avea adâncime şi de a te duce în locuri deosebite". Printre instalaţiile sale se numără copaci suspendaţi realizaţi din neon şi diverse tipuri de garduri metalice şi piese de mobilier.
Hilary Lloyd creează imagini folosind înregistrări video, slide-uri şi fotografii şi încorporează echipamentul de realizare a imaginilor în munca sa. Această artistă tinde să se concentreze asupra mediului ei înconjurător urban, favorizând şantierele şi clădirile în construcţie, dar şi asupra scenelor din viaţa de zi cu zi ale oamenilor.
George Show, singurul pictor dintre cei patru finalişti, creează peisaje urbane mohorâte şi deşertice, inspirate din copilăria sa petrecută în Coventry. Picturile sale sunt în general lipsite de personaje umane.
Câştigătorul premiului Turner va fi anunţat pe 5 decembrie, la Baltic Center for Contemporary Art din oraşul Gateshead, din nordul Marii Britanii. Premiul Turner valorează 25.000 de lire sterline (27.760 de euro), iar ceilalţi trei finalişti vor primi fiecare 5.000 de lire sterline (5.550 de euro).
Creat în 1984, premiul Turner poate fi atribuit oricărui artist cu vârsta sub 50 de ani care lucrează în Marea Britanie. Renumit pentru faptul că recompensează nonconformismul, trofeul a mai fost atribuit unor artişti care au devenit între timp adevărate legende ale artei contemporane mondiale, precum Antony Gormley, Damien Hirst şi Anish Kapoor.
Premiul Turner pe 2010 a fost decernat artistei scoţiene Susan Philipz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Operaţiunea „Blitz". Controale masive la graniţele Schengen. Mii de maşini şi persoane verificate
-
După vizita la Moscova, premierul Slovaciei Fico a dispărut timp de 14 zile. A fost „descoperit” într-un apartament de lux din Vietnam, ce costă 6.200 de euro pe noapte
-
Italia cere Uniunii Europene să plafoneze preţul gazelor la 60 de euro pentru megawatt-oră
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cerasela Rogen, traumatizată după vacanța în India: 'Am trecut și pe lângă casa lui Salman Khan și...' 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe