- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (27.11.2007, 17:07)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Doi pe un balansoar", concurs de scurtmetraje pe tema discriminării romilor
Regizorul Cătălin Mitulescu, editorul de montaj Cătălin Cristuţiu, directorul de imagine Andrei Butică şi producătorul Claudiu Mitcu sunt membrii juriului concursului de scurtmetraje pe tema discriminării romilor, "Doi pe un balansoar", informează un comunicat de presă.
Urmărește
13 afișări
"Doi pe un balansoar", concurs de scurtmetraje pe tema discriminării romilor
Acest concurs face parte din campania "Discriminarea romilor se învaţă acasă. Cunoaşte-i înainte să-i judeci", iniţiată de Secretariatul General al Guvernului şi Agenţia Naţională pentru Romi, alături de agenţia de publicitate TBWA/Merlin. Ideea concursului a apărut din dorinţa autorilor campaniei de a pune într-un context artistic tema complexă a discriminării etniei rome şi, în special, prejudecăţile şi stereotipurile la adresa romilor, existente în societate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
"Sperăm că acest concurs va stimula tinerii să reflecteze asupra prejudecăţilor la adresa romilor, să analizeze prin propriii ochi realitatea şi să încerce să îşi exprime opinia prin intermediul filmului de scurtmetraj", a declarat Victor Giosan, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.
Concursul "Doi pe un balansoar" se desfăşoară până la 20 ianuarie 2008. Conform regulamentului de concurs, cei interesaţi sunt invitaţi să filmeze un scurtmetraj de maximum 10 minute şi să îl încarce apoi pe site-ul www.sper.org.ro. Filmul câştigător va fi premiat cu o peliculă în valoare de 3.100 de euro. Scurtmetrajele înscrise în concurs vor putea fi vizionate de catre public pe website, înainte de jurizare. Preferinţele personale vor putea fi exprimate prin steluţe, iar filmele vor putea fi şi comentate.
"Ne adresăm în principal studenţilor de la facultăţile de film, premiul fiind oarecum destinat lor. Dacă ei fac un efort şi fac un film pe tema asta, noi putem să îi ajutăm, prin premiul pus la bătaie, în cariera viitoare. Perioada pusă la dispoziţie este suficientă, ei au timp să-şi adune resursele şi să facă un filmuleţ. Ideea este importantă, nu modalitatea de realizare", a declarat, pentru MEDIAFAX, Alina Floroi, Account Manager TBWA/Merlin.
Campania a început la 10 octombrie şi se desfăşoară până la sfârşitul anului. O serie de personalităţi publice, precum Andrei Gheorghe, Mircea Toma, Robert Turcescu, Maia Morgenstern, Cătălin Mitulescu, Hanno Hofer, Cristian Pîrvulescu, Renate Weber, Liviu Antonesei sau Dragoş Bucurenci s-au alăturat campaniei şi susţin schimbarea percepţiei colective despre romi. Proiectul reînnoieşte, cu această ocazie, invitaţia de a semna petiţia SPER împotriva discriminării romilor: http://www.petitiononline.com/SPER/petition.html.
"Discriminarea romilor se învaţă acasă. Cunoaşte-i înainte să-i judeci" este o campanie socială lansată în cadrul platformei de comunicare S.P.E.R. (Stop Prejudecăţilor despre Etnia Romă), o iniţiativă de conştientizare şi educare a cetăţenilor cu privire la propriile stereotipuri şi prejudecăţi faţă de romi. Campania este implementată de Secretariatul General al Guvernului (SGG) şi de Agenţia Naţională pentru Romi prin programul PHARE RO 2004/016-772.01.01.01 "Consolidarea capacităţii instituţionale şi dezvoltarea de parteneriate pentru îmbunătăţirea percepţiei şi condiţiilor romilor".
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 19:03
Bărbat biciuit într-o moschee din Malaysia pentru că a stat cu o femeie care nu îi este rudă