Dominic de Habsburg: Vrem să păstrăm Castelul Bran ca muzeu

Dominic de Habsburg a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că, la momentul actual, cea mai bună soluţie pentru Castelul Bran este să-şi menţină destinaţia de muzeu privat, lucru care se va întâmpla începând cu luna mai.

Urmărește
767 afișări
Imaginea articolului Dominic de Habsburg: Vrem să păstrăm Castelul Bran ca muzeu

Dominic de Habsburg: Vrem să păstrăm Castelul Bran ca muzeu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dominic de Habsburg a venit, miercuri, la Bucureşti, însoţit de cele două surori ale sale, Maria Magdalena Holzhausen şi Elisabeth Sandhofer. El a spus că urmează, în cadrul acestei vizite în România, să discute cu reprezentanţi ai Guvernului, precum şi cu autorităţile locale de la Bran, privind preluarea Castelului Bran, care va avea loc în luna mai.

Dominic de Habsburg a spus că a primit oferte de cumpărare a Castelului Bran din 2006 până în prezent, dar că acestea au fost "ridicole", venind de la oameni neserioşi.

Despre sumele care i-au fost oferite, Dominic de Habsburg a spus că acestea au fost variate şi că, până la urmă, castelul valorează cât este dispus un potenţial cumpărător să plătească, dar că el consideră că această proprietate este în primul rând casa lui, unde a trăit în copilărie.

Dominic de Habsburg a declarat că, în prezent, se gândeşte să păstreze Castelul Bran şi să îl administreze ca muzeu, iar pentru aceasta va petrece la Bran cât timp va fi nevoie, dar că nu se gândeşte să se mute în România. "Mă simt ca acasă în România. Am locuit în multe locuri, dar mi-ar fi greu acum să mă stabilesc definitiv aici", a spus Dominic de Habsburg.

El a subliniat, totodată, că proprietatea se află într-o zonă deosebită, cu caracter românesc, care trebuie conservată.

Dominic de Habsburg va sta în România în perioada 29 ianuarie - 2 februarie. Joi, el va avea o discuţie cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, privind preluarea Castelului Bran, pe care îl va şi vizita în cursul aceleiaşi zile.

Castelul Bran a fost retrocedat, pe 18 mai 2006, lui Dominic de Habsburg şi până pe 18 mai 2009 va păstra destinaţia de muzeu, fiind în administrarea statului român, prin intermediul Ministerului Culturii.

Citeşte şi:

Transformarea Castelului Bran în muzeu privat, discutată joi

Castelul Bran ar putea fi transformat într-un muzeu privat

Legalitatea procedurii de scoatere la vânzare a Castelului Bran, în atenţia Parchetului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici