- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (09.11.2016, 11:38)
- Monica Stoica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Donald Trump, preşedinte. Erori şi ratări în mass media."Oare noi, mass media, l-am creat pe Trump?"
Donald Trump şi-a anunţat deja victoria în uralele republicanilor. Analiştii spun însă că rezultatul este o prelungire a erorilor din mass media. Sau a percepţiei denaturate a americanilor care au decis. Aceştia l-au luat pe Trump în serios. Mass media din SUA s-a încrezut în luciditatea alegătorului.
Urmărește
1060 afișări
Donald Trump, preşedinte.Erori şi ratări în mass media."Oare noi, mass media, l-am creat pe Trump?" (Hepta/ Mediafax Foto)
Jurnaliştii de la Washington Post o scriu fără menajamente, mass media a ratat povestea cu Trump. În cele din urmă, un număr foarte mare de alegători americani se pare că au vrut ceva diferit. Şi, cu toate că votanţii erau alegătorii reali, cei mai mulţi jurnalişti pur şi simplu i-au scos din ecuaţia scrutinului. Dar alegerile democraţiei perfecte din America nu sunt matematică. Alegerile înseamnă mulţimi de oameni.
Mass media nu credea că mulţimile uriaşe şi entuziaste de la mitingurile lui Donald Trump s-ar traduce într-adevăr într-un potop de voturi. Nu au putut crede că America va îmbrăţişa ideile unui om care a batjocorit oamenii cu dizabilităţi, despre care mai multe femei au spus că le-a agresat sexual, şi care a făcut declaraţii ce frizau misoginismul, rasismul şi antisemitismul. Prin urmare, în conformitate cu un fel de intuiţie jurnalistică, media a crezut că o victorie a lui Donald este improbabilă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Au avut prea multă încredere în previziuni şi nu şi-au dat seama care este realitatea? Jurnaliştii din SUA sunt cetăţeni ai oraşelor, şi, în cea mai mare parte, liberali educaţi. Au intervievat mineri şi şomeri în timpul campaniei. Au întrebat muncitori. Nu i-au luat însă suficient de mult în serios. Iar Trump, care i-a numit pe jurnalişti corupţi, a câştigat în ciuda tuturor pronosticurilor din media. Specialiştii au stat liniştiţi, chiar dacă toată lumea ştie că rezultatele sondajelor nu sunt voturi.
Cea mai ciudată intuiţie post-factum este, poate, faptul că mass-media l-a ajutat pe Trump să aibă şansa lui. Au jurnaliştii vreun aport pentru victoria Trump? Bineînţeles că nu, oamenii din mass media nu deţin acest tip de putere. Dar l-au ajutat enorm, expunându-l de timpuriu, fără filtru, cu declaraţiile sale furibunde şi extremiste în lunile dinaintea primului sezon republican. Cu un accent ridicol pus pe fiecare relatare cu privire la e-mail-urile lui Hillary Clinton
Mass-media l-a înţeles pe Donald Trump literal. Niciodată nu l-au luat în serios. Jurnaliştii au vrut să ştie exact cum va deporta Trump mulţi imigranţi fără acte sau cum anume Trump va scăpa lumea de ISIS. Întotdeauna jurnaliştii au dorit detalii.
Dar mulţimea de alegători a fost la polul opus: L-au luat în serios, nu literalmente pe Trump. Aparent, Trump a exploatat furia pe care americanii o simt cu privire la probleme cum ar fi comerţul şi imigraţia. Şi, cu toate că mulţi jurnalişti şi multe agenţii de ştiri au conceput relatări despre frustrarea şi necesitatea retragerii dreptului de vot pentru aceşti americani, nu i-au luat în serios nici pe ei, pe oamenii de rând, nici pe Trump.
Şi-au dorit să creadă că trăiesc într-o ţară în care decenţa şi politeţea încă au semnificaţie. Un impulsiv, un om crud şi ireverenţios nu ar fi putut câştiga, în opinia jurnaliştilor americani idealişti, scrie Washington Post. Eroarea mass media este că i-a crezut pe americani mai lucizi, cu capul încă pe umeri.
Citeşte şi: New York Times: Victoria surprinzătoare a lui Donald Trump, o respingere a clasei politice tradiţionale
Citeşte şi: Donald Trump, portretul celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii - GALERIE FOTO
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36