Donarea de organe, noua cauză susţinută de Facebook

Utilizatorii americani şi britanici de Facebook au de acum înainte posibilitatea de a-şi adauga statutul de "donator de organe" în profilurile lor, graţie unei iniţiative lansate de această reţea de socializare cu scopul de a-i pune în contact pe donatori cu pacienţii care aşteaptă un transplant.

Urmărește
469 afișări
Imaginea articolului Donarea de organe, noua cauză susţinută de Facebook

Donarea de organe, noua cauză susţinută de Facebook

Mark Zuckerberg, tânărul fondator al companiei Facebook, este unul dintre primii membri ai acestei reţele de socializare care a adăugat statutul de "donator de organe" în profilul său. De acum înainte, aşa cum a declarat el pentru postul american de televiziune ABC, utilizatorii din Statele Unite şi Marea Britanie vor putea să îl imite şi să se declare donatori de organe.

Pe Facebook vor fi postate şi o serie de link-uri, care trimit către registrele oficiale de donatori, permiţând astfel utilizatorilor să se înscrie pe aceste liste.

"Considerăm că toată lumea poate să participe la conştientizarea importanţei pe care o are donarea de organe. Această iniţiativă contribuie la rezolvarea crizei" cu care se confruntă donarea de organe, a adăugat Zuckerberg.

"În Statele Unite, astăzi, 114.000 de persoane şi alte câteva milioane din lumea întreagă sunt în aşteptarea unei inimi, unui rinichi sau unui ficat care să le salveze viaţa", a continuat fondatorul reţelei Facebook.

Potrivit Donate Life America, un ONG american, circa 18 persoane mor în fiecare zi în Statele Unite, din cauza faptului că nu au făcut un transplant de organe la timpul potrivit.

"Vrem să facem ca lucrurile să fie cât mai simple. Trebuie doar să indicaţi ţara sau statul în care locuiţi, iar noi vă redirecţionăm spre registrele" cu donatori de organe, a precizat Zuckerberg.

Mark Zuckerberg a spus că această idee i-a venit în timpul unei conversaţii pe care a avut-o cu iubita sa, studentă la medicină, şi apoi în urma discuţiilor cu bunul său prieten Steve Jobs. Cofondatorul grupului Apple, decedat în 2011 din cauza unui cancer pancreatic la vârsta de 56 de ani, a primit o grefă de ficat în 2009.

"Povestea lui este doar una dintre multe altele, povestea cuiva care a primit o grefă care i-a prelungit viaţa. Era foarte recunoscător pentru acest lucru", a declarat Zuckerberg.

Mark Zuckerberg, în general foarte reticent atunci când trebuie să vorbească despre viaţa lui privată, a dezvăluit pentru ABC că iubita sa, Priscilla Chan, intenţionează să devină medic pediatru. În timpul discuţiilor pe care le au în timpul meselor luate împreună, cei doi vorbesc despre Facebook şi despre copiii pe care Priscilla Chan îi tratează.

Starea de sănătate a unora dintre micuţii pacienţi "se înrăutăţeşte pentru că ei nu primesc grefa de care au nevoie", a spus Zuckerberg.

Donate Life America a felicitat iniţiativa lansată de compania Facebook, care numără peste 901 milioane de utilizatori pe plan mondial.

În Statele Unite, ocaziile de a semnala statutul de donator de organe sunt numeroase. Conducătorii auto şi motocicliştii sunt încurajaţi să treacă în permisele lor de conducere dacă vor să îşi doneze organele - sau nu - în cazul producerii unui accident mortal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici