- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (26.10.2011, 13:29)
- Ana Obretin ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu vor primi sâmbătă câte o stea pe Walk of Fame din Capitală
Actorii Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu vor primi sâmbătă, la ora 12.00, câte o stea pe Walk of Fame - Aleea Celebrităţilor din Bucureşti, în semn de recunoaştere pentru întreaga lor carieră.
Urmărește
342 afișări
Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu (Imagine: Mediafax Foto)
Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame, din Piaţa Timpului din Bucureşti, este un proiect cultural care găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români din lumea filmului şi a teatrului, în semn de preţuire a valorilor culturale din România. Un proiect iniţiat de Teatrul Metropolis şi Cocor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, deja celebrul Walk of Fame românesc a fost inaugurat în ianuarie anul acesta.
Pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului se află deja stelele altor mari personalităţi: Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana Ionescu şi Sebastian Papaiani.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
În cadrul evenimentului de sâmbătă, Draga Olteanu Matei şi Mircea Albulescu vor primi câte o stea pe Walk of Fame, dar şi câte o stea din aur oferită de casa de bijuterii Sabion.
Draga Olteanu Matei, născută pe 24 octombrie 1933 la Bucureşti, este una dintre cele mai cunoscute actriţe de comedie autohtone, care a avut numeroase roluri pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, dar şi în multe filme şi producţii de televiziune.
Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", în 1956, ea a debutat în acelaşi an în piesa "Ziariştii" de Alexandru Mirodan.
Printre rolurile sale din teatru se numără cele din "Coana Chiriţa", după Vasile Alecsandri, "Gaiţele", de Alexandru Kiriţescu (1977), "Domnişoara Nastasia", de G.M. Zamfirescu, "Azilul de noapte", de Maxim Gorki, "Crimă pentru pământ", după Dinu Săraru. Totodată, Draga Olteanu Matei a avut o bogată carieră în televiziune, unde a avut apariţii memorabile în programele de varietăţi şi Revelion, dar a făcut şi un cuplu memorabil alături de Amza Pellea în numeroase spectacole TV şi în comedia "Nea Marin miliardar".
A mai jucat în filme precum "Faimosul Paparazzo" (1999), "Chiriţa în Iaşi" (1987), "Coana Chiriţa" (1986), "Promisiuni" (1985), "Căsătorie cu repetiţie" (1985), "Buletin de Bucureşti" (1982), "Dumbrava minunată" (1980), "Un om în Loden" (1978), "Avaria" (1978), "Iarna bobocilor" (1977), "Ultima noapte a singurătăţii" (1976), "Patima" (1975) "Pistruiatul" (1973) etc.
După ce s-a pensionat, în 2007, actriţa s-a retras la Piatra Neamţ, unde a înfiinţat compania teatrală Teatrul Vostru.
În 2010, Draga Olteanu Matei a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră. Printre altele, a mai primit premiul UNITER pentru întreaga activitate în 2004, dar şi premiul TVR şi PTWB (Prime Time World Broadcast) pentru cea mai iubită actriţă în 2003.
Pe de altă parte, maestru al scenei şi al filmului românesc, Mircea Albulescu, pe numele său real Iorgu Constantin V. Albulescu, s-a născut pe 4 octombrie 1934 la Bucureşti. Binecunoscutul actor este şi publicist, poet, prozator - este membru al Uniunii Scriitorilor din România -, dar şi profesor universitar.
A absolvit Şcoala Medie de Arhitectură în anul 1952, iar în 1956 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti (clasa Aura Buzescu).
Cariera lui Mircea Albulescu include numeroase roluri, în filme precum "Dacii" (1967), "Aventurile lui Tom Sawyer" (1968), "Moartea lui Joe Indianul" (1968), "Prea mic pentru un război atât de mare" (1970), "Mihai Viteazul" (1970), "Bariera" (1972), "Lupul mărilor" (1972), "Dincolo de nisipuri" (1974), "Actorul şi sălbaticii", "Cursa" (1975), "Zile fierbinţi" (1975), "Acţiunea Autobuzul" (1978), "Revanşa" (1978), "Mihail, câine de circ" (1979), "Un om în Loden" (1978), "Artista, dolarii şi ardelenii" (1980), "Înghiţitorul de săbii" (1982), "Horea" (1984), "Noi, cei din linia întâi" (1986), "Cuibul de viespi" (1987), "Cel mai iubit dintre pământeni" (1993), "Craii de Curtea Veche" (1995) etc.
De-a lungul carierei sale a fost recompensat cu numeroase premii, precum premiul naţional pentru întreaga activitate artistică din partea Ministerului Culturii, în 2003, premiul pentru întreaga activitate oferit de UNITER, în 2005, premiul Academiei Române pentru cei 50 de ani de "creaţie interpretativă în arta teatrală şi cinematografică", în 2006, premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, în 2009. Totodată, Mircea Albulescu a primit premiul de excelenţă la Festivalul Comediei Româneşti (festCO), în 2010.
Pe lângă activitatea teatrală şi cinematografică, Mircea Albulescu s-a afirmat şi "ca un sensibil poet şi prozator", devenind membru al Uniunii Scriitorilor.
De asemenea, el s-a dedicat şi carierei pedagogice la UNATC, printre studenţii săi numărându-se Adrian Titieni, Irina Movilă, Florin Piersic jr., Elvira Deatcu şi Dragoş Bucur.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace