- Home
- Cultură-Media
- SUCEAVA, (04.06.2014, 23:16)
- Tibi Bujdei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragnea, la Putna: Patrimoniul cultural, poate cel mai de preţ bun de care trebuie să avem grijă
Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seară, la Mănăstirea Putna, în faţa mormântului lui Ştefan cel Mare, că Guvernul sprijină conservarea patrimoniului cultural care este poate cel mai de preţ bun de care trebuie să avem grijă şi care ne poate uni ca naţiune.
Urmărește
89 afișări
Liviu Dragnea (Imagine: Bogdan Danescu/ Mediafax Foto)
Dragnea a fost prezent la Mănăstirea Putna, unde, împreună cu stareţul Velnic Melchisedec, a înmânat reprezentantului firmei de construcţii General Construct, Viorel Nuţu, ordinul de începere a lucrărilor de restaurare, modernizare şi conservare a patrimoniului şi infrastructurii la mânăstirea Putna, în valoare de peste trei milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Velnic Melchisedec a arătat că are încredere că firma de construcţii care a câştigat licitaţia pentru aceste lucrări va realiza o lucrare foarte bună mai ales că aceeaşi firmă a implementat un proiect similar la Mănăstirea Dragomirna, mănăstire care a câştigat premiul UE pentru conservarea patrimoniului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a arătat că patrimoniul cultural este poate cel mai de preţ bun de care trebuie avut grijă.
"Patrimoniul cultural ne spune cine suntem, cine am fost în istorie şi este poate cel mai de preţ bun de care trebuie să avem grijă noi pentru ceea ce au făcut cei de dinaintea noastră", a spus Dragnea.
El consideră că protejarea şi promovarea tradiţiilor şi valorilor culturale e o acţiune care ne poate uni ca naţiune.
Dragnea a subliniat că a dorit să fie prezent la Putna cu ocazia începerii lucrărilor de restaurare din mare respect pentru stareţul mănăstirii pe care l-a asigurat de sprijinul Guvernului şi al ministerului pe care îl conduce.
Ministrul Dezvoltării Regionale a mai arătat că în următoarea perioadă de programare, 2014-2020, vor fi alocate noi fonduri pentru protejarea patrimoniului cultural, amintind că în actuala programare au fost 89 de proiecte, din care aproape jumătate se regăsesc în Suceava.
Dragnea a subliniat că va fi nevoie de fonduri pentru ca această bogăţie să fie protejată şi promovată.
"Sunt puţine ţări în lume care au un asemenea patrimoniu cultural, care au o asemenea bogăţie şi ar fi păcat, ne-ar certa generaţiile de după noi, dacă nu le-am proteja", a conchis Dragnea.
Proiectul finanţat prin POR, în valoare de 3,25 de milioane de euro prevede restaurarea mănăstirii Putna şi a infrastructurii conexe, urmând să fie efectuate lucrări pentru restaurarea şi consolidarea Casei domneşti, a atelierelor, a stăreţiei, a cramei şi a chiliilor care fac parte din ansamblul mânăstirii Putna, dar şi pentru sistemul electric şi termic al mânăstirii.
Lucrările urmează să fie finalizate în 2015.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace