- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (16.09.2012, 14:28)
- Madalina Cerban ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Dragoş Stanomir, despre premiul Emmy câştigat: Ajută şi industria de film românească
Dragoş Stanomir, care a câştigat un premiu Creative Arts Emmy, la gala care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că distincţia primită de el ajută şi cinematografia românească, fiind "o recunoaştere a valorii tehnicienilor de film români".
Urmărește
894 afișări
Dragoş Stanomir, despre premiul Emmy câştigat: Ajută şi industria de film românească (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)
Dragoş Stanomir a câştigat un premiu Creative Arts Emmy, la gala care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, fiind recompensat la categoria "cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV", pentru miniseria "Hatfields & McCoys", produsă de History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România.
Românul Dragoş Stanomir a fost premiat la această categorie, alături de Christian Cooke şi Brad Zoern, potrivit Academy of Television Arts & Sciences, asociaţia care decernează premiile Emmy.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu este desemnat Premierul României
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
"Este o surpriză foarte mare şi nu mă aşteptam să câştig, având în vedere că am concurat cu americani, unii cu Oscaruri la activ. Nu mă aşteptam, dar m-am bucurat foarte mult", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dragoş Stanomir.
El a precizat că a aflat de pe internet că este câştigătorul unui premiu Emmy. "Aş fi vrut să merg la gala de la Los Angeles, însă nu am putut pentru că lucrez la o altă producţie tot americană, tot împreună cu Castel Film", a spus Dragoş Stanomir.
El consideră că un astfel de premiu - o premieră pentru cinematografia română - îl va ajuta foarte mult în cariera sa.
"Un astfel de premiu ajută foarte mult pentru că este ca o recomandare din start. Este ca o recomandare pentru mine şi ajută industria de film românească, pentru că este o recunoaştere a valorii tehnicienilor de film români", a spus Dragoş Stanomir.
El a mai spus că a ajuns să lucreze la ministeria de televiziune "Hatfields & McCoys" la recomandarea casei Castel Film. "Am lucrat foarte mulţi ani la Castel şi ei m-au recomandat să fac sunetul la acest film", a explicat Stanomir.
În ceea ce îi priveşte pe Christian Cooke şi Brad Zoern - cineaştii cu care Dragoş Stanomir împarte premiul Emmy la categoria "cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV", Stanomir spune că ei sunt cei care au lucrat la post-producţia sunetului pentru miniseria "Hatfields & McCoys".
"Eu m-am ocupat de sunet pe teren, la locul filmărilor", a explicat Dragoş Stanomir, precizând că miniseria "Hatfields & McCoys" este un proiect de care s-a ocupat timp de trei luni de zile, din septembrie până în decembrie 2011.
În afară de distincţia primită de Dragoş Stanomir, alături de Christian Cooke şi Brad Zoern, miniseria "Hatfields & McCoys" a mai câştigat două trofee la gala Creative Arts Emmy, sâmbătă seară, la Los Angeles, impunându-se şi la categoriile "cel mai bun machiaj dintr-o miniserie TV" şi "cel mai bun montaj de imagine pentru o miniserie TV".
Totodată, la Şerban Porupcă a fost nominalizat la categoria "cea mai bună regie artistică pentru o miniserie TV" (alături de John Vertrees, Derek Hill şi Sally Black), iar Adina Bucur a fost nominalizată la categoria "cele mai bune costume pentru o miniserie TV" (alături de Karri Hutchinson), tot pentru miniseria de televiziune "Hatfields & McCoys".
Dragoş Stanomir a absolvit cursurile Universităţii de Electronică şi Telecomunicaţii Bucureşti şi a realizat mixajul de sunet pentru peste 30 de filme - la care a colaborat cu actori de renume, precum Kevin Costner, Bill Paxton, Tom Berenger, Danny Glover, Leelee Sobieski, Steve Zahn, Jean Claude Van-Dame şi Steven Seagal - şi 400 de reclame. Dragoş Stanomir a fost totodată inginer de sunet în postproducţia a 15 lungmetraje.
În 2011, pe lângă miniseria "Hatfields & McCoys", Dragoş Stanomir a lucrat la alte două producţii: "Puzzle pentru orbi", de Andrei Zincă, şi "Girls Guide", de Alex Merkin. Printre celelalte proiecte la care a colaborat se remarcă filmele "Şi caii sunt verzi pe pereţi", "Stopover", "Marţi, după Crăciun", "Ho Ho Ho", "Un film simplu", "Amintiri din Epoca de Aur", "Boogie", "O zi bună de plajă" şi "Hârtia va fi albastră".
În 2007, Dragoş Stanomir a fost recompensat cu trofeul Gopo la categoria "cel mai bun sunet pentru un film românesc" pentru colaborarea lui cu regizorul Radu Muntean la pelicula "Hârtia va fi albastră". Dragoş Stanomir a mai fost nominalizat de două ori la aceeaşi categorie, în 2009 şi în 2011, pentru filmele "Boogie", respectiv "Marţi, după Crăciun".
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe