Dramaturgul Eric-Emmanuel Schmitt vine la Bucureşti în cadrul FNT şi pentru a-şi lansa noul roman

Dramaturgul francez Eric-Emmanuel Schmitt vine în Capitală, în perioada 24 - 26 octombrie, pentru a asista la premiera unui spectacol pe un text al său în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT) şi pentru lansarea ediţiei româneşti a celui mai recent roman al său, anunţă editura Humanitas.

Urmărește
256 afișări
Imaginea articolului Dramaturgul Eric-Emmanuel Schmitt vine la Bucureşti în cadrul FNT şi pentru a-şi lansa noul roman

Dramaturgul Eric-Emmanuel Schmitt vine la Bucureşti în cadrul FNT şi pentru a-şi lansa noul roman

Celebrul scriitor şi dramaturg Eric-Emmanuel Schmitt va participa la premiera spectacolului "Copilul lui Noe" - o adaptare a romanului omonim, acum într-o nouă ediţie, în traducerea Ilenei Cantuniari -, dar şi la lansarea celui mai recent volum al său, "Omul care vedea dincolo de chipuri", în traducerea Lilianei Donose-Samuelsson.

Lansarea romanului "Omul care vedea dincolo de chipuri" va avea loc pe 24 octombrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. La eveniment vor participa, alături de Eric-Emmanuel Schmitt, scriitoarea şi jurnalista Ioana Bâldea Constantinescu, publicistul Cristian Pătrăşconiu şi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. Întâlnirea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Romanul, apărut recent în seria de autor "Eric-Emmanuel Schmitt", la Editura Humanitas Fiction, este povestea lui Augustin, un tânăr jurnalist stagiar care, trăind la limita subzistenţei, supravieţuieşte unui atentat terorist din Charleroi. Pentru poliţie, el devine un martor preţios. Când îi pun întrebări, oamenii legii nu bănuiesc însă că timidul Augustin are un dar care îi permite să vadă dincolo de limitele percepţiei şi deducţiei dintr-o anchetă. Ajutat de vocile unor prezenţe inefabile, protagonistul porneşte pe un drum la capătul căruia va reuşi să afle răspunsuri la marile întrebări neliniştitoare şi să devină un adevărat erou, arată editura.

Eric-Emmanuel Schmitt va asista, pe 25 octombrie, de la ora 18.00, la prima reprezentaţie a spectacolului "Copilul lui Noe", selecţionat în Festivalul Naţional de Teatru, o producţie a Teatrului Metropolis din Bucureşti. Adaptarea pentru scenă, traducerea şi regia sunt semnate de Chris Simion-Mercurian, spectacolul avându-i în distribuţie pe Marius Manole, Marian Râlea, Maia Morgenstern, Vlad Logigan, Alexandru Sinca şi Carla Maria Teaha. Decorul este realizat de Maria Miu, iar costumele de Mirela Trăistaru.

Romanul "Copilul lui Noe" face parte din seria de volume care alcătuiesc "Ciclul invizibilului", ce s-a aflat mai multe luni pe listele internaţionale de bestselleruri. Acţiunea se petrece în Belgia anului 1942, într-un moment în care cel de-Al Doilea Război Mondial nu îşi hotărâse încă învingătorii. Evreii sunt siliţi să se ascundă sau să fugă, alternativa fiind lagărul nazist. Cei care nu reuşesc să se salveze încearcă măcar să-şi pună copiii la adăpost. Micuţul Joseph este unul dintre aceşti copii. În internatul catolic unde este înscris pentru a i se pierde urma, Joseph îl întâlneşte pe părintele Pons, un om a cărui misiune va fi să-l ajute pe copil să îşi păstreze speranţa şi credinţa în existenta Binelui, arată prezentarea oficială a poveştii.

Eric-Emmanuel Schmitt s-a născut pe 28 martie 1960, la Lyon. În 1983, a absolvit cursurile prestigioasei École Normale Supérieure cu o diplomă în filosofie. A debutat în 1991, cu o piesă de teatru, "Noaptea de la Valognes". I-a urmat "Vizitatorul", care îi aduce consacrarea şi pentru care este distins cu trei premii Molière, "Variaţiuni enigmatice", "Libertinul". În 1994 a publicat primul roman, "Secta Egoiştilor", dar a scris în continuare piese de teatru care fac săli pline în Franţa şi în străinătate. În 2001 a fost recompensat de Academia Franceză cu Grand Prix du Théâtre pentru întreaga activitate.

De acelaşi succes răsunător se bucură şi romanele sale "Evanghelia după Pilat" (2000), "Adolf H. Două vieţi" (2001), "Pe când eram o operă de artă" (2002), precum şi eseul "Viaţa mea cu Mozart" (2005). Volumele care alcătuiesc "Ciclul invizibilului" - "Milarepa" (1997), "Domnul Ibrahim şi florile din Coran" (2001), "Oscar şi Tanti Roz" (2002), "Copilul lui Noe" (2004), "Luptătorul de sumo care nu se putea îngrăşa" (2009) şi "Cei zece copii pe care doamna Ming nu i-a avut niciodată" (2012) - s-au aflat luni întregi pe listele de bestselleruri din numeroase ţari.

Eric-Emmanuel Schmitt este autorul a cinci volume de povestiri, "Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri" (2006), "Visătoarea din Ostende" (2007), "Concert în memoria unui înger" (2010), distins cu premiul Goncourt pentru nuvelă, "Cei doi domni din Bruxelles" (2012) şi "La vengeance du pardon" (2017). În 2008 publică romanul "Ulysse from Bagdad", în 2011, "Femeia în faţa oglinzii", în 2013, "Papagalii din Piaţa Arezzo", în 2014, "Elixirul dragostei" şi "Otrava iubirii", în 2015, "Noaptea de foc", iar, în 2016, "Omul care vedea dincolo de chipuri".

Lui Eric-Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste 20 de premii şi distincţii literare, iar, în 2001, a primit titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor în Franţa. Cărţile lui sunt traduse în peste 40 de limbi străine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici