- Home
- Cultură-Media
- SAN FRANCISCO, (25.07.2014, 16:36)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Dreptul de a fi uitat": Google a răspuns pozitiv la peste 45.000 de cereri de eliminare a unor linkuri
Google a răspuns pozitiv la peste 45.000 de cereri de eliminare din căutări a unor linkuri, în baza "dreptului de a fi uitat", în conformitate cu decizia recentă a Curţii Europene de Justiţie (CEJ), potrivit bloomberg.com.
Urmărește
419 afișări
"Dreptul de a fi uitat": Google a răspuns pozitiv la peste 45.000 de cereri de eliminare a unor linkuri (Imagine: Shutterstock)
Google Inc. a comunicat organismelor de reglementare europene responsabile cu protejarea datelor utilizatorilor că a răspuns pozitiv la mai mult de jumătate din cererile pe care le-a primit în baza "dreptului de a fi uitat", a declarat o sursă pentru bloomberg.com.
Până pe 18 iulie, Google a primit peste 91.000 de solicitări de ştergere din căutări a 328.000 de linkuri, a declarat un reprezentant al Google, vineri, responsabililor de la Bruxelles, conform aceleiaşi surse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Cele mai multe cereri au fost din Franţa (17.500 pentru 58.000 de linkuri) şi din Germania (16.500 pentru 57.000 de linkuri), a mai spus aceeaşi sursă.
Google a respins mai mult de 30% din solicitările primite şi a solicitat informaţii suplimentare în urma unor astfel de cereri în 15% din cazuri.
Rob Shilkin, un purtător de cuvânt al Google, a refuzat să facă vreun comentariu cu privire la acest subiect.
Operatorul celui mai utilizat motor de căutare din lume a înfiinţat site-ul şi o comisie de experţi pe 29 mai, pentru a respecta o decizie a Curţii Europene de Justiţie (CEJ) conform căreia utilizatorii pot cere Google şi altor motoare de căutare pe internet să şteargă din rezultatele căutărilor online unele link-uri către ştiri, decizii judecătoreşti şi alte documente care conţin informaţii inadecvate, irelevante şi care încalcă dreptul la viaţă privată.
Astfel, Google a publicat pe internet un formular care poate fi accesat de orice persoană din Europa care doreşte să solicite eliminarea anumitor rezultate ce apar pe acest motor de căutare.
Din România, Google a primit 932 de cereri de eliminare din căutări a 4.611 linkuri, în baza "dreptului de a fi uitat". Aceste solicitări au fost primite în perioada 29 mai - 30 iunie, după cum au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Google România.
Compania Google a precizat la momentul respectiv că nu va şterge toate aceste linkuri, ci va analiza fiecare cerere în parte şi va decide în funcţie de relevanţa fiecăreia.
"Am început de curând să punem în aplicare cereri de eliminare a unor rezultate din căutări, în conformitate cu decizia Curţii Europene de Justiţie (CEJ). Acesta este un proces nou şi în continuă evoluţie pentru noi. Continuăm să analizăm reacţiile pe care le primim şi, totodată, să colaborăm cu autorităţile de protecţie a datelor şi alte organizaţii pentru a ne conforma deciziei CEJ", a anunţat Google.
Decizia Curţii Europene de Justiţie a fost o surpriză pentru Google şi alte companii de profil aflate în atenţia Uniunii Europene pentru practicile în domeniul respectării vieţii private.
Blocul comunitar vrea să extindă prerogativele autorităţilor de reglementare în domeniul protejării datelor, astfel încât acestea să poată aplica amenzi în cazul nerespectării prevederilor legale.
Dezvăluirile legate de spionarea de către Statele Unite a unor cetăţeni ai UE, inclusiv a unor politicieni, între care cancelarul german Angela Merkel, au sporit atenţia acordată protejării vieţii private.
Directorul general al Google, Larry Page, a avertizat însă că decizia CEJ ar putea încuraja regimurile politice represive să încerce să cenzureze internetul, potrivit unui interviu acordat Financial Times.
Odată cu implementarea deciziei CEJ, Google a eliminat din rezultatele căutărilor articole ale unor instituţii de media, între care s-au numărat BBC şi The Guardian.
După ce şi-a atras acuzaţii de cenzură, Google a început să reintegreze în rezultatele căutărilor unele link-uri pe care le eliminase în numele aşa-numitului "drept de a fi uitat".
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Google le permite utilizatorilor să nu-şi mai folosească numele real pe reţeaua de socializare Google+
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe