Drepturile de distribuţie pentru "Aurora", de Cristi Puiu, cumpărate de Coproduction Office

Drepturile de distribuţie pentru cel mai recent lungmetraj al lui Cristi Puiu, "Aurora" - care este proiectat în premieră mondială, vineri, la Festivalul de Film de la Cannes (12 - 23 mai), în secţiunea Un Certain Regard -, au fost cumpărate de Coproduction Office, informează variety.com.

Urmărește
169 afișări
Imaginea articolului Drepturile de distribuţie pentru "Aurora", de Cristi Puiu, cumpărate de Coproduction Office

Drepturile de distribuţie pentru "Aurora", de Cristi Puiu (Foto), cumpărate de Coproduction Office (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Filmul "Aurora" spune povestea lui Viorel (Cristi Puiu), un bărbat divorţat, care trece printr-o perioadă foarte sumbră a vieţii sale.

Cristi Puiu a declarat pentru indiewire.com că "Aurora" vrea să prezinte "relaţiile umane şi modul în care acestea pot fi distorsionate, într-o ţară în continuă criză". Potrivit lui Puiu, personajele sale urmează schema lui Honoré de Balzac: "se întâlnesc şi îşi perturbă, reciproc, vieţile". De altfel, Puiu a mărturisit că "Aurora" face parte dintr-o serie de şase poveşti "ale periferiei", serie începută cu filmul "Moartea domnului Lăzărescu", peliculă care i-a adus regizorului, la Cannes, marele premiu al secţiunii Un Certain Regard, în 2005. Fiecare dintre cele şase poveşti se desfăşoară în 24 de ore.

Puiu a mărturisit că seria pe care o va realiza este dedicată, de altfel, regizorului Éric Rohmer. "Lui îi datorez interesul meu pentru exprimarea clară şi prezentarea esenţialului, fără grandoarea hollywoodiană... consider că cinematografia este, mai degrabă, o metodă de investigare a realităţii", a spus cineastul, adăugând că seria sa de filme tratează iubirea şi evenimentele sunt plasate la periferia Bucureştiului, unde, de altfel, el a crescut.

"Având în vedere faptul că dragostea are mai multe faţete, voi continua să prezint ceea ce am descoperit în acest sens. «Moartea domnului Lăzărescu» a fost o poveste despre dragostea de aproape. «Aurora» este un film bazat pe câteva poveşti reale, este o lucrare compozită", a spus Puiu pentru indiewire.com. "Chiar dacă «Moartea domnului Lăzărescu» contează foarte mult pentru mine (când am realizat filmul m-am gândit la bunicul meu), «Aurora» este un film despre mine. Nu ştiu dacă se înscrie în serie, dar este filmul pe care am vrut să îl fac în momentul acesta", adaugă regizorul, încheind: "«Moartea domnului Lăzărescu» este un film dedicat lui Thanatos (zeul morţii, n.r.), următorul meu film ar putea fi dedicat lui Eros (zeul iubirii, n.r.). «Aurora» este un film despre veriga lipsă dintre cele două".

Alături de Cristi Puiu, în secţiunea Un Certain Regard mai este prezent, din partea României, Radu Muntean, cu filmul "Marţi, după Crăciun". Filmul lui Muntean, care a avut premiera mondială joi seară, pe Croazetă, a primit deja cronici pozitive din partea presei de specialitate.

Lungmetrajul de debut al lui Cristi Puiu a fost "Marfa şi banii" (2001), un road trip cu Alexandru Papadopol şi Dragoş Bucur în roluri principale, acesta fiind urmat de "Moartea domnului Lăzărescu". "Aurora" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Cristi Puiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici