- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (10.10.2011, 17:46)
- Oana Ghita ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Duke Ellington Orchestra revine în România, pe 10 noiembrie. Cât costă biletele şi de unde le poţi cumpăra - VIDEO
Celebrul big band de jazz Duke Ellington Orchestra revine în România pe 10 noiembrie, într-un concert special care va avea loc la Sala Palatului din Capitală, informează organizatorii, Events.
Urmărește
396 afișări
Duke Ellington Orchestra revine în România (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Sub bagheta lui Paul Mercer, nepotul marelui Duke, orchestra a preluat moştenirea muzicală a lui Ellington şi concertează de peste opt ani în formula actuală, pe toate continentele globului, ducând mai departe tradiţia "Ducelui". Concertul începe la ora 20.30, iar accesul este permis de la ora 19.30.
Cu peste 20.000 de reprezentaţii în întreaga lume, Duke Ellington Orchestra a cucerit inimile publicului iubitor de jazz şi aprecierea criticii muzicale din lumea întreagă. Înfiinţată în 1923, trupa şi-a primit numele de la întemeietorul său, celebrul pianist şi dirijor Duke Ellington, supranumit "ducele jazz-ului", câştigător a 13 premii Grammy. Formula actuală a orchestrei cuprinde 16 muzicieni, atât tineri interpreţi, cât şi veterani ai vechii trupe conduse de Duke Ellington, toţi tehnicieni de excepţie. Repertoriul original elaborat va oferi audienţei ocazia de a admira abilităţile creative nelimitate ale interpreţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Pe 10 noiembrie, publicul din Bucureşti va asista la o demonstraţie de jazz pur, un vintage Ellington formidabil, cu evergreen-uri precum "Take the A Train", "Satin Doll", "The Mooche", "Cotton Club Stomp", "Full Moon at Midnight".
Muzica lui Ellington a schimbat lumea. El o numea muzică americană mai degrabă decât jazz şi îi plăcea să-i descrie pe cei care l-au influenţat ca "dincolo de orice încadrare". Mai mult decât atât, a dărâmat importante bariere rasiale în societatea americană. Pionier al jazz-ului, "Ducele" şi-a adus o contribuţie definitorie la inaugurarea erei sale swing ("It Don't Mean A Thing", 1943).
Este de asemenea părintele a numeroase inovaţii în domeniul muzicii jazz: a utilizat vocea umană pe post de instrument muzical, lăsând cuvintele la o parte, punând accentul pe contrastul dintre notele înalte şi joase, folosind în mod frecvent tonalităţile de blues, într-un stil numit "jungle music". Este considerat întemeitorul acestui stil. Şi-a pus semnătura peste mai mult de 2.000 de cântece şi compoziţii: jazz, muzică religioasă, muzică clasică.
A compus coloana sonoră a patru filme şi a cântat alături de artişti ca John Coltrane, Louis Amstrong, Frank Sinatra şi Ella Fitzgerald.
Cea mai mare realizare a lui Duke Ellington este însăşi orchestra ce îi poartă cu mândrie numele. Trupa a debutat iniţial sub numele de The Washingtonians şi cuprinde astăzi instrumentişti de excepţie, printre care şi trompetistul Barrie Lee Hall, un veteran al jazz-ului. Duke Ellington Orchestra, aşa cum a fost numită ulterior, a devenit sub conducerea maestrului una dintre cele mai influente band-uri din istoria jazz-ului, atingându-şi vârful creativ în anii '40. Cu un jazz melodios, dinamic şi o orchestraţie impecabilă, Duke Ellington Orchestra promite, ca întotdeauna, un spectacol eclectic şi electrizant.
Biletele, la preţuri de 100 de lei, 140 de lei şi 180 de lei, pot fi achiziţionate începând de luni prin reţeaua Eventim, din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Cărtureşti si Humanitas şi prin intermediul site-ului www.eventim.ro.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace