Echipa "Eu când vreau să fluier, fluier", întâmpinată cu aplauze în România - VIDEO

Echipa filmului "Eu când vreau să fluier, fluier", care a câştigat două distincţii la Berlinală, printre care şi Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint, a fost întâmpinată cu aplauze de fani, duminică noaptea, la sosirea pe aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti, informează Pro TV.

Urmărește
140 afișări
Imaginea articolului Echipa "Eu când vreau să fluier, fluier", întâmpinată cu aplauze în România - VIDEO

George Piştereanu, Florin Şerban şi Ada Condeescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aeroportul Henri Coandă a devenit, duminică noapte, scena premianţilor de la Berlinală. Regizorul Florin Şerban - care a câştigat Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer", oferită pentru noi perspective în arta cinematografică, la Festivalul de Film de la Berlin, cu pelicula "Eu când vreau să fluier, fluier" - s-a întors acasă.

Bucuroşi, încă emoţionaţi şi mândri că munca lor a fost răsplătită, regizorul Florin Şerban, actorii Ada Condeescu şi George Piştereanu, scenaristul Cătălin Mitulescu şi producătorul Daniel Mitulescu au fost întâmpinaţi cu ropote de aplauze de fani pe aeroportul "Henri Coandă". Mulţi dintre fani aveau cu ei ursuleţi - simbolizând premiul obţinut de filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" la Berlinală - şi flori.

Florin Şerban a spus, la sosirea în ţară, că actriţa Renée Zellweger, care le-a înmânat Ursul de Argint, şi Werner Herzog - preşedintele juriului de la Berlinală - i-au felicitat la cina festivă, de după gala de premiere, organizată sâmbătă seară, la Berlin. "Werner Herzog a ţinut să precizeze că ne-a dat două premii pentru că a vrut să ne dea un premiu cu semnul exclamării", a spus Florin Şerban, pe aeroport.

"A fost emoţionant, a fost foarte bine. Ne-am descurcat", a spus şi Ada Condeescu.

"Veneau regizori importanţi, oameni importanţi care ne spuneau: «Mi-a plăcut foarte mult filmul». Au fost câteva persoane care mi-au spus că au plâns după film", a afirmat, la rândul său, George Piştereanu.

Video Stirileprotv.ro

"Eu când vreau să fluier, fluier", debutul în lungmetraj al lui Florin Şerban, este primul film românesc din ultimii 17 ani care intră în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi reuşeşte să ia şi două premii importante: Marele Premiu al Juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer".

Lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier" este o poveste despre emoţie şi despre lupta cu sinele pentru eliberarea sufletului, traseu spus prin luptă fizică, mimică şi, uneori, cuvinte.

După patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, Silviu (interpretat de George Piştereanu) a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă, după mult timp, din Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii. Libertatea, vântul, drumul, primul sărut. Din acest moment i se poate întâmpla orice.

Povestea lui Silviu (George Piştereanu) este prezentată într-un mod simplu de către regizor. Florin Şerban alege să exprime drama tânărului în special prin prisma mimicii şi a gesturilor, cu prea puţin dialog şi, uneori, neesenţial pentru personaj.

Din distribuţia filmului, pe lângă George Piştereanu şi Ada Condeescu, fac parte şi Clara Vodă, Mihai Constantin şi Marian Bratu.

Filmul are la bază piesa de teatru cu acelaşi nume a Andreei Vălean. "Eu când vreau să fluier, fluier" este o coproducţie Strada Film, Film I Vast (Suedia, coproducător al filmelor lui Lars von Trier, "Dogville", "Manderlay", "Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark"), The Chimney Pot (Suedia, printre cele mai active studiouri de postproducţie, colaborează cu Madonna, Robbie Williams, Moby, Suede şi Lady Gaga) şi este reprezentat pe plan internaţional de Celluloid Dreams. De altfel, "Eu când vreau să fluier, fluier" este primul film românesc reprezentat de agenţia care "a avut în custodie" titluri celebre, precum "Un Prophete" şi "Persepolis".

Filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" va intra în cinematografele din România în luna martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici