- Home
- Cultură-Media
- CLUJ-NAPOCA, (05.06.2013, 18:59)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ed Lachman, la TIFF: Cel mai greu în cinema este să descrii vizual lumea interioară a personajelor. Aştept să lucrez cu Cristi Puiu
Ed Lachman, unul dintre cei mai importanţi directori de imagine, a spus, la un masterclass în cadrul Transilvania Talent Lab, că cel mai greu i se pare să arate lumea interioară a personajelor, adăugând că i-ar plăcea să lucreze cu regizorul Cristi Puiu.
Urmărește
134 afișări
Ed Lachman (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Pentru mine, limbajul cinematografului sunt imaginile. Toate poveştile sunt diferite, suntem influenţaţi de alţi oameni, dar trebuie să ne creăm limbajul original, să găsim imagini care dezvoltă o anumită poveste. În scris, în romane, poţi descrie lumea interioară a personajelor, dar trebuie să explici exteriorul, în cinema e invers, e greu să explici lumea interioară a personajelor, îmi pun tot timpul problema cum creăm psihologia, interiorul peronajelor. Eu o fac în diferite forme, important este ca spectatorul să participe la povestea ta şi să se implice. Oamenii ştiu că sunt manipulaţi, dar stilul nu e neapărat cel care îl face pe spectator să participe", a spus celebrul director de imagine.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Lachman a explicat şi de ce preferă să filmeze pe peliculă.
"Prefer pelicula imaginii digitale. În digital e un singur plan, lipseşte emoţia, imaginea e plată. Lumina, întunericul şi culorile de pe peliculă nu sunt la fel în imaginile digitale. Aceste trei lucruri se neutralizează în lumea digitală. Îmi place întunericul, dar şi detaliile din umbră, munca mea este să găsesc echilibru între lumină şi întuneric, cea mai grea parte a cinema-ului este să rămâi consistent, pentru mulţi tineri nu există experienţa filmării şi a acestui echilibru şi cred că imaginea este cea de pe monitorul de la montaj. Consistenţa dintre cadre dă un stil filmului. A spune poveşti înseamnă să ai un punct de vedere, acel punct de vedere trebuie vizualizat, trebuie găsit acel punct de vedere şi apoi aşezi camera pentru a arăta acel punct de vedere", a mai spus Lachman.
Acesta a adăugat că îi place mult regizorul Cristi Puiu şi că ar dori să lucreze cu acesta.
"Ce iubesc la Cristi Puiu este că pare obiectiv, dar este foarte subiectiv, încet încet ajungi în interiorul personajului, camera este motivată de actori, de povestitor, este simplă, dar devine o extensie a acţiunilor actorilor, este consistent felul în care spune povestea. Puiu nu îţi dă informaţii despre personaje. (...) Aştept să lucrez cu el", a afirmat Lachman.
Ed Lachman a ţinut, miercuri, un masterclass în cadrul Transilvania Talent Lab. El a semnat imaginea a peste 70 de filme, printre care "Erin Brockovich”, "The Virgin Suicides”, "The Limey”, "Selena”, "Less Than Zero”, "Desperately Seeking Susan” şi "The Lords of Flatbush”.
A fost nominalizat de trei ori la Independent Spirit Award pentru "True Stories”, "Light Sleeper” şi "Far From Heaven”.
Filmul lui Todd Haynes, "Far From Heaven”, i-a adus şi o nominalizare la Oscar.
Ed Lachman semnează şi imaginea trilogiei "Paradise” (regia Ulrich Seidl), proiectată integral la TIFF.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe