Editura LIBREX lansează cartea ”Creierul: 10 lucruri pe care trebuie să le ştii”, scrisă de o somitate în domeniul neuroştiinţelor

Cartea Creierul: 10 lucruri pe care trebuie să le ştii, scrisă de profesoara de neuroştiinţe cognitive de la UCL, Sophie Scott, este o călătorie fascinantă în adâncurile complexităţii creierului uman, expunând modul în care acesta ne modelează personalitatea, comportamentul şi multe alte aspecte ale existenţei noastre. Apărută la editura Librex, această lucrare este structurată în zece eseuri accesibile, fiecare dintre ele dezvăluind un aspect impresionantă al creierului, organul care ne defineşte individualitatea şi ne diferenţiază de celelalte fiinţe.

Urmărește
698 afișări
Imaginea articolului Editura LIBREX lansează cartea ”Creierul: 10 lucruri pe care trebuie să le ştii”, scrisă de o somitate în domeniul neuroştiinţelor

Editura LIBREX lansează cartea ”Creierul: 10 lucruri pe care trebuie să le ştii”, scrisă de o somitate în domeniul neuroştiinţelor

Sophie Scott, o autoritate în domeniul neuroştiinţelor, îşi foloseşte expertiza pentru a demonta mituri şi a oferi cititorilor o înţelegere profundă a funcţionării creierului. Prin explicaţii clare şi exemple relevante, cartea abordează complexitatea reţelelor neuronale care stau la baza tuturor proceselor noastre cognitive, de la percepţie şi memorie până la emoţie şi luarea deciziilor.

Un aspect fascinant evidenţiat în carte este unicitatea creierului fiecărei persoane. Scott explorează diferenţele subtile dintre creiere, arătând cum acestea contribuie la diversitatea experienţelor umane şi la modul în care percepem lumea înconjurătoare. De asemenea, cartea oferă o perspectivă asupra modului în care neuroştiinţa, ca domeniu de studiu, continuă să evolueze, deschizând noi orizonturi în înţelegerea celor mai profunde mistere ale creierului.

Mai mult decât o simplă expunere a faptelor, „Creierul: 10 lucruri pe care trebuie să le ştii” este un îndemn la reflecţie asupra propriei conştiinţe şi asupra modului în care gândim, simţim şi interacţionăm cu lumea din jur. Scott nu doar că ne invită să explorăm labirintul intern al gândirii, dar ne şi echipează cu cunoştinţele necesare pentru a aprecia în profunzime minunile ascunse în propriul nostru craniu.

În concluzie, această carte reprezintă un ghid esenţial pentru oricine este curios să afle mai multe despre cel mai puternic şi mai misterios organ al corpului uman. Prin combinarea expertizei academice cu o scriere accesibilă şi captivantă, Sophie Scott ne oferă o fereastră unică spre înţelegerea a ceea ce ne face cu adevărat umani.

Fragment din carte:

„Uitaţi-vă la o fotografie de când eraţi bebeluş. Aproape fiecare parte din voi, din acea fotografie, nu mai există, fiindcă nu multe rămân cu voi toată viaţa. Firele de păr cad, unghiile cresc, celulele din întregul corp mor şi sunt înlocuite de altele. Acest ciclu al morţii şi reînnoirii din corp duce la afirmaţia uluitoare că, odată la aproximativ zece ani, aveţi un corp cu totul nou. Nu este însă întru totul adevărat. Două tipuri de celule din corpul vostru nu mor şi nu sunt înlocuite. Celulele din lentilele ochilor rămân aceleaşi toată viaţa, la fel şi celulele nervoase (neuronii) din sistemul nervos central. Sistemul nervos central este alcătuit din nervii din măduva spinării şi din creier. Este destul de uluitor, dacă ne gândim că, atunci când ne naştem, avem aproape toate celulele nervoase din creier pe care le vom avea vreodată. Atunci când priviţi o fotografie a voastră din copilărie, vedeţi pe cineva care avea aceleaşi celule nervoase ca voi, dar trupul său era complet diferit.

Aceşti neuroni sunt în număr foarte mare. Creierul uman conţine în jur de 86 de miliarde de neuroni extrem de specializaţi pentru a facilita procesele mentale.”

Curios despre cum funcţionează creierul tău? "Creierul: 10 lucruri pe care trebuie să le ştii" este cartea perfectă pentru a-ţi satisface curiozitatea! Hai să explorăm împreună misterele minţii. Ia-ţi exemplarul azi de pe librarie online Librex.ro şi hai să învăţăm ceva uimitor împreună!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici