- Home
- Cultură-Media
- (18.07.2024, 13:24)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Editura LIBREX lansează cartea ”Creierul: 10 lucruri pe care trebuie să le ştii”, scrisă de o somitate în domeniul neuroştiinţelor
Cartea Creierul: 10 lucruri pe care trebuie să le ştii, scrisă de profesoara de neuroştiinţe cognitive de la UCL, Sophie Scott, este o călătorie fascinantă în adâncurile complexităţii creierului uman, expunând modul în care acesta ne modelează personalitatea, comportamentul şi multe alte aspecte ale existenţei noastre. Apărută la editura Librex, această lucrare este structurată în zece eseuri accesibile, fiecare dintre ele dezvăluind un aspect impresionantă al creierului, organul care ne defineşte individualitatea şi ne diferenţiază de celelalte fiinţe.
Urmărește
702 afișări
Editura LIBREX lansează cartea ”Creierul: 10 lucruri pe care trebuie să le ştii”, scrisă de o somitate în domeniul neuroştiinţelor
Sophie Scott, o autoritate în domeniul neuroştiinţelor, îşi foloseşte expertiza pentru a demonta mituri şi a oferi cititorilor o înţelegere profundă a funcţionării creierului. Prin explicaţii clare şi exemple relevante, cartea abordează complexitatea reţelelor neuronale care stau la baza tuturor proceselor noastre cognitive, de la percepţie şi memorie până la emoţie şi luarea deciziilor.
Un aspect fascinant evidenţiat în carte este unicitatea creierului fiecărei persoane. Scott explorează diferenţele subtile dintre creiere, arătând cum acestea contribuie la diversitatea experienţelor umane şi la modul în care percepem lumea înconjurătoare. De asemenea, cartea oferă o perspectivă asupra modului în care neuroştiinţa, ca domeniu de studiu, continuă să evolueze, deschizând noi orizonturi în înţelegerea celor mai profunde mistere ale creierului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
De teama intensificării războiului din Ucraina, Ungaria instalează un sistem antiaerian la graniţă şi pune unele unităţi militare în alertă
Mai mult decât o simplă expunere a faptelor, „Creierul: 10 lucruri pe care trebuie să le ştii” este un îndemn la reflecţie asupra propriei conştiinţe şi asupra modului în care gândim, simţim şi interacţionăm cu lumea din jur. Scott nu doar că ne invită să explorăm labirintul intern al gândirii, dar ne şi echipează cu cunoştinţele necesare pentru a aprecia în profunzime minunile ascunse în propriul nostru craniu.
În concluzie, această carte reprezintă un ghid esenţial pentru oricine este curios să afle mai multe despre cel mai puternic şi mai misterios organ al corpului uman. Prin combinarea expertizei academice cu o scriere accesibilă şi captivantă, Sophie Scott ne oferă o fereastră unică spre înţelegerea a ceea ce ne face cu adevărat umani.
Fragment din carte:
„Uitaţi-vă la o fotografie de când eraţi bebeluş. Aproape fiecare parte din voi, din acea fotografie, nu mai există, fiindcă nu multe rămân cu voi toată viaţa. Firele de păr cad, unghiile cresc, celulele din întregul corp mor şi sunt înlocuite de altele. Acest ciclu al morţii şi reînnoirii din corp duce la afirmaţia uluitoare că, odată la aproximativ zece ani, aveţi un corp cu totul nou. Nu este însă întru totul adevărat. Două tipuri de celule din corpul vostru nu mor şi nu sunt înlocuite. Celulele din lentilele ochilor rămân aceleaşi toată viaţa, la fel şi celulele nervoase (neuronii) din sistemul nervos central. Sistemul nervos central este alcătuit din nervii din măduva spinării şi din creier. Este destul de uluitor, dacă ne gândim că, atunci când ne naştem, avem aproape toate celulele nervoase din creier pe care le vom avea vreodată. Atunci când priviţi o fotografie a voastră din copilărie, vedeţi pe cineva care avea aceleaşi celule nervoase ca voi, dar trupul său era complet diferit.
Aceşti neuroni sunt în număr foarte mare. Creierul uman conţine în jur de 86 de miliarde de neuroni extrem de specializaţi pentru a facilita procesele mentale.”
Curios despre cum funcţionează creierul tău? "Creierul: 10 lucruri pe care trebuie să le ştii" este cartea perfectă pentru a-ţi satisface curiozitatea! Hai să explorăm împreună misterele minţii. Ia-ţi exemplarul azi de pe librarie online Librex.ro şi hai să învăţăm ceva uimitor împreună!
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe