Egiptul, invitat de onoare la Salonul de Carte de la Geneva

Egipt va fi invitatul de onoare la cea de-a 22-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte şi Presă, organizat în perioada 30 aprilie - 4 mai, la Geneva, au anunţat, miercuri, organizatorii, informează AFP.

Urmărește
10 afișări
Imaginea articolului Egiptul, invitat de onoare la Salonul de Carte de la Geneva

Egiptul, invitat de onoare la Salonul de Carte de la Geneva (Imagine: Mediafax Foto)

Ţara faraonilor va dispune de un pavilion impozant, îmbogăţit de prezenţa unor mari scriitori. Istoria Egiptului va fi pusă în valoare şi de o expoziţie consacrată faraonilor dinastiilor a XVIII-a şi a XIX-a.

Invitaţia făcută Israelului de a fi oaspete de onoare al Salonului de Carte de la Paris, inaugurat săptămâna trecută, a provocat mânia mai multor ţări arabe şi musulmane. Liban, unul dintre vârfurile de lance ale francofoniei din lumea arabă, Arabia Saudită, Iran, uniunile scriitorilor palestinieni, ale editorilor algerieni, marocani şi egipteni au făcut un apel la boicotarea Salonului, pentru a protesta împotriva politicii Israelului faţă de palestinieni.

Salonul de Carte de la Geneva va găzdui, anul acesta, peste 550 de expozanţi. Salonul, care se va întinde pe o suprafaţă de 35.000 de metri pătraţi, va fi organizat la Palexpo. Anul trecut, Salonul de Carte a atras aproximativ 115.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici