- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (18.12.2007, 14:22)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Emisiunile de ştiri, filmele şi muzica - în topul preferinţelor media ale românilor - studiu
Programele de ştiri, filmele, muzica şi emisiunile de divertisment se află în topul preferinţelor românilor în materie de consum radio/TV, potrivit unui studiu dat publicităţii marţi, din care reiese că cei mai mulţi dintre aceştia (63,7%) preferă să urmărească Pro TV.
Urmărește
1 afișare
Emisiunile de ştiri, filmele şi muzica - în topul preferinţelor media ale românilor - studiu
Potrivit studiului "Obiceiuri, atitudini şi satisfacţia publicului radio şi TV", românii preferă să urmărească la televizor emisiuni de ştiri (60,6%), filme artistice (54,6%) şi emisiuni de muzică şi divertisment (48%), activităţi realizate în cadrul familiei şi cu prietenii, însă nu simultan cu alte acţiuni domestice.
Consumul TV are un pronunţat caracter privat şi familial, fiind localizat în special în spaţii domestice, atât în timpul săptămânii cât şi în weekend. Locul de consum TV nu se schimbă comparativ cu 2004, vizionarea făcându-se, în cea mai mare măsură, acasă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Ucraina vrea să deschidă mai bine de 150 de şcoli subterane până în toamna anului 2025
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Potrivit studiului, consumul de televiziune este mai ridicat în zilele de weekend (97,4%), faţă de începutul săptămânii (90,5%), 91,6% din telespectatori optând pentru vizionarea emisiunilor TV în intervalul orar 18.00 - 21.00.
Conform datelor prezentate, Pro TV este cel mai urmărit post de televiziune menţionat spontan de 63,7% din respondenţi, fiind urmat în clasamentul preferinţelor de Antena 1 (47,8%), TVR 1 (25,9%), Realitatea (19,1%), Acasă (15,9%) şi Prima (15,8%).
În ceea ce priveşte cea mai des promovată valoare şi atitudine prin intermendiul televiziunii, telespectatorii consideră, în proporţie de 59,6%, că aceasta este violenţa, urmată de sexualitate şi vedetism. Aceste aspecte sunt cel mai des întâlnite în jurnalele de ştiri (73,9%), în cadrul filmelor artistice (63,6%) şi reality show-uri (28,6%).
Ştirile despre crime şi sinucideri, violenţa în familie, limbajul agresiv, incitaţia sexuală evidentă sau diversele moduri de încurajare a consumului de droguri sunt considerate de 81% din respondenţi drept cele mai dăunătoare forme de violenţă pentru minori.
La întrebarea "În ce măsură credeţi că oamenii pot fi influenţaţi în deciziile şi comportamentele lor de zi cu zi", 72,4% dintre cei intervievaţi consideră că românii sunt cel mai influenţaţi de emisiunile TV care cuprind scene de violenţă.
Totodată, românii urmăresc jurnalele de ştiri pentru a se informa în legătură cu situaţia politică din România (75,8%), problemele sociale cu care se confruntă România (75,7%) şi situaţia economică din România (73,9%).
În ceea ce priveşte consumul de radio, românii alocă mai puţin timp emisiunilor difuzate la principalele posturi de radio. Astfel, potrivit studiului, a scăzut numărul mediu de ore de ascultare atât în weekend ( 2,47% în 2007, faţă de 2,54% în 2004), cât şi în timpul săptămânii (3% în 2007, faţă de 3,08% pentru 2004).
Studiul "Obiceiuri, atitudini şi satisfacţia publicului radio şi TV" a fost realizat de INSOMAR pentru Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi face parte din proiectul "Consolidarea şi dezvoltarea expertizei profesionale în sectorul audiovizual din România - Întărirea capacităţii administrative a autorităţii de reglementare în domeniul audiovizual", finanţat prin programul PHARE.
Eşantionul a fost alcătuit din populaţia României cu vârsta de peste 15 ani, interviurile desfăşurându-se în perioada 6 - 28 septembrie 2007. Eroarea maximă admisă pentru rezultatele obţinute la nivelul întregului eşantion, este de +/-1.96%.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:05
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 11:44
Ţigări în valoare de 66.600 de lei, descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse