- Home
- Cultură-Media
- PARIS, (05.04.2012, 15:06)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Epava Titanicului, protejată de UNESCO
Epava pachebotului Titanic, care a naufragiat în urmă cu 100 de ani, după ce s-a ciocnit cu un aisberg în Oceanul Atlantic, beneficiază de acum înainte de protecţia oferită de Convenţia UNESCO pentru protejarea patrimoniului cultural subacvatic, a anunţat joi această organizaţie.
Urmărește
358 afișări
Epava Titanicului, protejată de UNESCO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Vestigiile de pe Titanic se află la o adâncime de circa 4.000 de metri pe fundul oceanului, în largul insulei Terranova. Epava se află în apele internaţionale, niciun stat nu poate să revendice jurisdicţia exclusivă a sitului", se afirmă în comunicatul emis de UNESCO.
"Până acum, Titanicul nu putea să beneficieze de protecţia Convenţiei adoptate de UNESCO în 2001, întrucât ea se aplica vestigiilor scufundate în urmă cu cel puţin 100 de ani. De acum înainte, statele semnatare ale Convenţiei vor putea să interzică distrugerea, furtul, vânzarea şi dispersarea de obiecte găsite în acest sit. Ele vor putea să ia toate măsurile care le stau în putere pentru a proteja epava şi să facă astfel încât rămăşiţele umane să fie tratate cu demnitate", precizează acelaşi comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Un număr de 41 de state au ratificat Convenţia pentru protejarea patrimoniului cultural subacvatic, care a intrat în vigoare pe 2 ianuarie 2009.
Apele din jurul epavei Titanicului sunt astăzi "invadate" de deşeuri provenind de la ambarcaţiunile care navigau în apropiere, în timp ce mulţi scafandri de pe submarine au lăsat pe epavă flori din plastic şi plăci comemorative.
Expediţii sunt organizate cu regularitate pentru a aduce la suprafaţă obiecte de pe Titanic, care sunt apoi prezentate în diverse expoziţii. Furturi ale unor obiecte de pe navă, readuse la suprafaţă uneori pentru a fi vândute, au fost şi ele semnalate.
Titanicul s-a scufundat în largul apelor insulei Terranova, în timpul călătoriei sale inaugurale, din portul britanic Southampton spre New York, după ce s-a ciocnit de un aisberg în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Naufragiul a făcut peste 1.500 de victime dintre cei 2.200 de pasageri.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe