- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (31.01.2011, 19:18)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ernest Oberländer-Târnoveanu a câştigat concursul pentru şefia MNIR
Ernest Oberländer-Târnoveanu a câştigat concursul organizat de Ministerul Culturii pentru postul de director general al Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) din Capitală, potrivit site-ului ministerului.
Urmărește
723 afișări
În prima etapă a concursului - evaluarea proiectelor de management -, Târnoveanu a obţinut nota 8,65, iar celălalt candidat, Mihaela Simion, 6,62, fiind necesară o notă mai mare de 7 pentru trecerea în cea de-a doua etapă, constând în susţinerea unui interviu. În cea de-a doua etapă, Târnoveanu a obţinut nota 9,63, câştigând concursul cu media 9,14.
Ernest Oberländer-Târnoveanu urmează astfel să fie numit director general al MNIR pentru un mandat de 5 ani, a precizat acesta pentru MEDIAFAX.
Printre proiectele sale cele mai importante se numără reluarea operaţiunii de reabilitare a clădirii muzeului, crearea unui muzeu virtual, pentru ca patrimoniul, care este depozitat în prezent, să fie accesibil publicului, "Imago Romaniae" - o prezentare a reprezentărilor spaţiului românesc începând din secolul al XV-lea şi până în 1945, "2019 Capodopere din Patrimoniul Culturii Naţionale" - un proiect ce va consta în realizarea unui site, a unui catalog şi probabil a unei expoziţii, cu ocazia preluării preşedinţiei UE de România, în 2019, şi un proiect expoziţional, "Aurul Carpaţilor - un El Dorado European", ce va reuni mari descoperiri în domeniu din România şi din alte ţări carpatice.
Clădirea MNIR, muzeu înfiinţat în 1970, a avut de suferit de-a lungul anilor, lucrări de consolidare şi reabilitare fiind demarate în 2002, când expoziţia permanentă a fost demontată şi patrimoniul "depozitat în condiţii improprii , potrivit lui Târnoveanu. Astfel, de nouă ani, din muzeu nu pot fi vizitate decât sala Lapidarium şi secţiunea Tezaur, în timp ce în hol sunt organizate expoziţii temporare.
Legat de aceasta, ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a precizat la sfârşitul anului trecut că este o problemă veche de natură juridică, cu un antreprenor căruia i-a fost încredinţată reabilitarea MNIR cu un proiect făcut prost. "Până când acest contract nu va fi reziliat, nimeni nu va semna nicio alocaţie bugetară pentru MNIR", a concluzionat ministrul.
Târnoveanu a spus, la rândul său, că trebuie găsită o modalitate de reziliere a contractului pe cale amiabilă.
Ernest Oberländer-Târnoveanu a fost numit director general interimar al MNIR în iulie 2010, după demisia din această funcţie a lui Crişan Muşeţeanu.
Unul dintre cei mai mari specialişti români în numismatică, Ernest Oberländer-Târnoveanu a absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti în 1974. Târnoveanu a fost, din 1995, şeful Cabinetului Numismatic al MNIR şi, din 2004, şeful Cabinetului Numismatic şi Tezaur Istoric. El şi-a început activitatea la MNIR ca muzeograf, în 1981.
Ernest Oberländer-Târnoveanu a mai fost şeful Direcţiei Muzeelor şi Colecţiilor din Ministerul Culturii, sub ministeriatul lui Ion Caramitru (1996 - 2000).
În prezent, el este preşedintele Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe