Everything Everywhere All at Once: curiozităţi despre filmul care a câştigat 7 premii Oscar

Regizat de Daniel Kwan şi Daniel Scheinert, sub pseudonimul Daniels, a câştigat 7 statuete, inclusiv cel mai bun film.

Urmărește
1563 afișări
Imaginea articolului Everything Everywhere All at Once: curiozităţi despre filmul care a câştigat 7 premii Oscar

Everything Everywhere All at Once: curiozităţi despre filmul care a câştigat 7 premii Oscar

Comedie, aventură, acţiune, SF şi fantezie: Everything Everywhere All Once, câştigătorul de şapte ori al Oscarului în 2023, adună toate aceste genuri. Regizat de Daniel Kwan şi Daniel Scheinert, sub pseudonimul Daniels, filmul a fost prezentat în martie 2022 şi a pus mâna pe o colecţie de statuete, câştigând, pe lângă cel pentru cel mai bun film, şi premiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original, Cea mai bună actriţă (Michelle Yeoh), Cel mai bun actor în rol secundar (Ke Huy Quan), Cea mai bună actriţă în rol secundar (Jamie Lee Curtis) şi Cel mai bun montaj (Paul Rogers). Iată cele mai interesante şi distractive curiozităţi despre acest film de acţiune.

Primul film care a depăşit pragul de 100 de milioane de dolari

Filmul a fost regizat de Daniel Kwan şi Daniel Scheinert. Regizorii Swiss Army Man şi-au dat din nou măsura geniului, dând naştere unui film pe cât de complicat, pe atât de distractiv. Cu 11 nominalizări înainte şi 7 statuete, filmul este primul care depăşeşte 100 de milioane de dolari în încasări la nivel mondial după pandemia de Covid-19.

Cenzurat în Orientul Mijlociu

Unicitatea Everything Everywhere All at Once se referă şi la distribuţie. Filmul a fost prezentat în Statele Unite pe 11 martie 2022, apoi a fost lansat pe 30 martie în unele - alese - cinematografe americane IMAX, dar doar pentru o noapte. Filmul nu a fost lansat în cea mai mare parte a Orientului Mijlociu, inclusiv în Arabia Saudită şi Kuweit, din cauza cenzurii LGBTQ+ din aceste ţări. 

Diferite titluri în lume

Una dintre particularităţile lui Everything Everywhere All Once este că titlul său a fost tradus în multe moduri diferite în diferite ţări de limbă chineză. În China continentală, de exemplu, titlul devine Într-o clipă, întregul univers, în timp ce în Hong Kong devine un joc de cuvinte care tradus în engleză devine Mystical Woman Warrior Saves the Universe şi Mystical Woman Warrior Fucks Up the Universe.

Prima actriţă câştigătoare a unui Oscar din Asia

Michelle Yeoh, protagonista filmului, este de origine malaeziană. A intrat în istoria Academiei: este prima dată când o asiatică este nominalizată oficial la această categorie. Oficial, pentru că, în 1936, Merle Oberon, actriţa indiană nominalizată pentru The Dark Angel, fusese nevoită să mintă lumea despre naţionalitatea ei din cauza rasismului dominant la Hollywood, de la începutul anilor 1900.


Michelle Yeoh este partenerul lui Jean Todt

Printre altele, Michelle Yeoh este şi partenera lui Jean Todt, fost CEO al Ferrari, câştigător a opt titluri mondiale F1 cu Ferrari şi preşedinte al FIA ​​din 2009 până în 2021. Cei doi sunt împreună de 6 ani şi recent , într-un interviu pentru Repubblica, Yeoh a spus - în glumă - că îi repetă mereu partenerului ei că pentru ea, câştigarea unui Oscar este mai importantă decât câştigarea unui Mare Premiu de Formula 1.

Întoarcerea lui Ke Huy Quan

Filmul înregistrează revenirea pe scena lui Ke Huy Quan, după mai bine de 20 de ani de absenţă.

Daniel Kwan şi descoperirea ADHD-ului său

Haosul din viaţa lui Evelyn (Michelle Yeoh) este cauzat de aşa-numita tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD). Amuzant este că pentru a introduce mai bine această trăsătură esenţială a protagonistului în scenariu, Kwan a decis să facă câteva căutări pe Google, descoperind astfel că el însuşi avea ADHD. După ce a fost diagnosticat cu tulburarea, directorul a mers la terapie timp de un an, apoi la un psihiatru.

Licitaţia cu recuzita

Aproximativ 43 de elemente de recuzită din Everything Everywhere All At Once au fost licitate de studioul de film care a produs filmul, A24. Vânzarea a strâns peste 500.000 de dolari, care vor fi donaţi unor organizaţii caritabile. Printre obiectele scoase la licitaţie se numără degetele în formă de frankfurter ale lui Yeoh (vândute cu 55.000 de dolari) şi păpuşa raton poreclită Raccacoonie (90.000 de dolari).

Pinguinii din Madagascar

În mai multe scene ale filmului, pe ecran apar câţiva dintre pinguinii din Madagascar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici