- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (24.10.2019, 12:38)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Experiment INEDIT cu şobolani care sunt antrenaţi să conducă mici maşini. Concluzia amuzantă: Activitatea i-a relaxat- VIDEO
Şobolanii antrenaţi să conducă mici maşini se simt relaxaţi de această activitate, arată un studiu elaborat de un colectiv de cercetători americani de la Universitatea din Richmond, notează săptămânalul New Scientist.
Urmărește
826 afișări
Experiment INEDIT: Şobolanii iubesc să conducă maşina
Driving little cars help rats relax, new study suggests pic.twitter.com/xgaZC3wkAe
— The Independent (@Independent) October 24, 2019
Oamenii de ştiinţă au anunţat că au reuşit să antreneze rozătoarele să folosească mici vehicule în schimbul unor recompense alimentare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Studiul a arătat că procesul de învăţare şi activitate în sine au scăzut nivelul de stres resimţit de şobolani.
Experimentul a fost pus la punct de un colectiv din care făceau parte profesorul de psihologie Kelly Lambert, expertul în ştiinţa datelor Beth Crawford şi asistenta Olivia Harding.
Studiul demonstrează complexitatea creierului şobolanilor, dar ar putea sta la baza unor noi tratamente non-farmaceutice pentru diferite afecţiuni mentale, susţine Lambert, din partea Universităţii din Richmond.
Savanţii au modificat o mică maşină cu telecomandă adăugând un recipient pentru mâncare pentru a forma o cabină de conducere utilată cu o plăcuţă de aluminiu în partea inferioară. Un fir de cupru îi permitea rozătoarei să aleagă direcţia în care dorea să orienteze micul vehicul, la stânga, înainte sau la dreapta. Şobolanul atingea placa de aluminiu şi închidea circuitul selectând direcţia în care se deplasa "maşina".
Şaptesprezece şobolani au fost antrenaţi timp de mai multe luni pentru a conduce dispozitivul în interiorul unei cutii din plexiglas de 150 de centimetri pe 60 de centimetri. Seventeen rats were trained over several months to drive around an arena 150 centimeters by 60 centimeters made of plexiglass.
Rezultatele au fost publicate în revista academică Behavioural Brain Research arătând că vietăţile au învăţat să conducă înainte şi să vireze dispozitivele în modele de navigare mai complicate.
Toţi şobolanii care au învăţat să conducă au prezentat un nivel mai ridicat de dehidroepiandrosteron (DHEA), ceea ce indică o stare mai relaxată. Rezultatul a fost asociat satisfacţiei de a fi învăţat un nou exerciţiu. Mai mult, şobolanii care au condus ei înşişi vehiculele au înregistrat valori mai mari ale acestui hormon decât cei care nu au fost decât pasageri în timp ce vehicolul era controlat de om.
"Nu există niciun tratament pentru schizofrenie sau depresie şi e nevoie să recuperăm. Cred că trebuie să luăm în considerare diferite comportamente ale animalelor în condiţiile în care îndeplinesc anumite sarcini şi să admitem faptul că prin comportament se modifică funcţionarea sistemului nervos la nivel neurochimic", a arătat savantul.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:21
Uciderea rabinului din Emiratele Arabe Unite. Trei suspecţi din Uzbekistan au fost arestaţi
-
astăzi, 13:07
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%