- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (30.07.2014, 18:50)
- Diana Pârvulescu , Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Expoziţia "Comorile României", care trebuia vernisată în septembrie la Beijing, a fost amânată
Expoziţia "Comorile României", care urma să fie vernisată la Beijing în septembrie şi trebuia să conţină piese de patrimoniu de la 24 de muzee din Bucureşti şi din ţară, a fost amânată pentru anul viitor, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Culturii (MC).
Urmărește
274 afișări
Muzeul Naţional de Istorie a României
În luna ianuarie, Ministerul Culturii solicita, printr-un proiect de hotărâre, suma de opt milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe 2014, pentru ca Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti să poată organiza expoziţia "Comorile României" în China.
Ulterior, bugetul Ministerului Culturii a fost suplimentat de Guvern cu 4,9 milioane de lei pentru organizarea expoziţiei "Comorile României" în China. Suplimentarea bugetară a fost decisă în şedinţa din 26 martie a Guvernului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Human Rights Watch: Israelul foloseşte apa ca armă în Gaza, într-un act de genocid
-
Judecătorii din Franţa dau verdicte în procesul istoric de viol al lui Gisèle Pelicot
-
Incendiu la Spitalul Colentina: opt pacienţi evacuaţi după ce un boiler a luat foc
Potrivit vicepremierului Liviu Dragnea, expoziţia urma să fie deschisă la Beijing, Guvernul purtând discuţii cu reprezentanţii chinezi pentru a expune obiecte de patrimoniu româneşti şi în alte centre importante.
Pe 29 martie, Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul MNIR, a declarat pentru MEDIAFAX că statuia neolitică Gânditorul, piese din tezaurul de la Pietroasele şi brăţări dacice regale din aur se numără printre obiectele care vor fi prezentate în expoziţia "Comorile României" în China.
Printre instituţiile participante la expoziţie se numără Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), Muzeul Brukenthal din Sibiu, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa şi Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea.
Tot atunci, Oberländer-Târnoveanu a declarat că "la începutul trimestrului al treilea (al anului 2014, n.r.) ar trebui să fie vernisată expoziţia". Acesta a declarat, de asemenea, pentru MEDIAFAX că expoziţia "Comorile României" în China va cuprinde între 700 şi 800 de piese, "alese ca să ilustreze importanţa moştenirii culturale a românilor şi contribuţia strămoşilor lor şi a românilor la cultura universală, la civilizaţia universală".
Totodată, pe 28 martie, Ministerului Culturii a precizat că suma totală necesară pentru organizarea şi desfăşurarea expoziţiei era de 4.917.000 de lei, aceasta incluzând şi transportul internaţional. De asemenea, transportul urma să fie asigurat de Ministerul Apărării Naţionale, suma fiind prevăzută în bugetul pe anul 2014.
Reprezentanţii Ministerului Culturii au mai spus că, pentru anul viitor, pentru cheltuielile necesare repatrierii expoziţiei, va fi alocată suma de 1.870.000 de lei.
Ministerul Apărării Naţionale urma să asigure transportul aerian al pieselor expoziţiei cu aeronave militare, au mai spus reprezentanţii MC.
Expoziţia "Comorile României" este concepută ca un pandant al expoziţiei "Comorile Chinei", găzduită de Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) în 2013.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Nouăsprezece piese, unele vechi de 7.000 de ani, vor reprezenta Hunedoara la o expoziţie la Beijing
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge aproape toată luna ianuarie, potrivit meteorologilor EaseWeather
CANCAN.RO
Rețeta veche de salată de boeuf a regretatului Radu Anton Roman. Ingredientul secret care oferă un gust unic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:03
Human Rights Watch: Israelul foloseşte apa ca armă în Gaza, într-un act de genocid
-
astăzi, 08:00
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1030. Întâlnire Zelenski-Rutte la Bruxelles: agenda discuţiilor / Una dintre cele mai mari uzine chimice din Rusia ar fi fost atacată în regiunea Rostov