Expoziţie de fotografii realizate în Altai-ul siberian şi Kamchatka de Gabriela Medrea,la Sibiu

Complexul Naţional Muzeal "Astra" din Sibiu va prezenta o expoziţie de 71 de fotografii realizate în Altai-ul siberian şi Kamchatka de Gabriela Medrea, în timpul unei călătorii făcute în 2008, imaginile dezvăluind câteva peisaje unice din aceste zone asiatice puţin cunoscute publicului larg.

Urmărește
42 afișări

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Complexul Naţional Muzeal "Astra" din Sibiu, expoziţia intitulată "Călătorind prin Altai şi Kamchatka" va putea fi vizitată începând de joi, în cadrul Muzeului de Etnografie Universală "Frantz Binder", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Manifestarea se va deschide la ora 12.00 printr-o conferinţă susţinută de autoarea imaginilor, Gabriela Medrea, care va prezenta informaţii şi impresii despre locurile şi populaţiile cu care a intrat în contact pe parcursul călătoriei sale în Asia. Acţiunile se adresează publicului larg de toate vârstele, cu precădere studenţilor de la facultăţile de geografie-turism, etnologie şi jurnalistică. Ele se încadrează în obiectivul general al Muzeului Franz Binder de a face mai bine cunoscute aspecte privind culturile popoarelor lumii şi se înscriu în orientarea instituţiei de colaborare cu specialişti, colecţionari sau călători care au luat parte direct la viaţa oamenilor de pe alte continente", se arată în comunicat.

Expoziţia reuneşte 71 de fotografii originale, înfăţişând diverse aspecte etnografice şi geografice, care au fost realizate în anul 2008, când Gabriela Medrea a călătorit alături de Uca Marinescu şi Marian Curculescu în Altai-ul Siberian şi Kamchatka, "zone cu particularităţi destul de puţin cunoscute publicului larg”.

Potrivit sursei citate, Republica Altai, parte integrantă a Federaţiei Ruse, este situată in inima Asiei, la frontiera dintre Kazahstan, Mongolia şi China.

Zona este deschisă turismului din anul 2003, iar călătoria a avut ca scop cunoaşterea acestui ţinut, a populaţiei altaiene şi urmărirea eclipsei totale de soare din 1 august 2008.

"Mulţi turişti vin în Altai pentru a întâlni vindecători şamani şi cu credinţa că privind spre muntele Belukha - considerat un munte sfânt - se încarcă cu energie pozitivă", se mai arată în comunicat.

Timp de 50 de ani, până în 1990, Peninsula Kamchatka a fost închisă străinilor ca urmare a infrastructurii militare ultrasecrete.

Fotografiile expuse ilustrează diverse forme de activitate vulcanică cu apă termală, gheţari şi structuri sulfurice dintre vulcanii Goreli si Mutnovski.

În cadrul muzeului sibian, fotografiile ce alcătuiesc expoziţia vor putea fi vizionate până în 3 aprilie, de marţi până duminică, între orele 9.00 - 17.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici