Expoziţie de fotografii românești, la sediul de la Bruxelles al Parlamentului European

O expoziţie de fotografii românești intitulată "Biserici fortificate săseşti din Transilvania" a fost inaugurată, miercuri, la sediul de la Bruxelles al Parlamentului European.

Urmărește
64 afișări
Imaginea articolului Expoziţie de fotografii românești, la sediul de la Bruxelles al Parlamentului European

Expoziţie de fotografii românești, la sediul de la Bruxelles al Parlamentului European (Imagine: www.dordeduca.ro)

Potrivit europarlamentarului PNL Ramona-Nicolae Mănescu, publicul prezent la vernisaj s-a putut delecta şi cu un concert de muzică medievală, susţinut de grupul românesc Truverii.

Prezent la inaugurare, liderul grupului ALDE, Graham Watson, a declarat că moştenirea culturală regăsită în patrimoniul românesc reprezintă un ambasador extraordinar pentru România în spaţiul european.

"Am vizitat acum doi ani zona transilvăneană şi intenţionez să-mi duc cât de curând şi familia în vizită la celebrele biserici fortificate", a spus Watson.

"Acest dublu eveniment cultural, organizat cu ocazia Zilei Europei şi în cadrul Anului European al Dialogului Intercultural, doreşte să promoveze potenţialul cultural şi turistic al României. Ca liberali, încercăm prin orice manifestare sau demers să promovăm România!", a precizat Ramona-Nicolae Mănescu.

Ea a mai afirmat că zona centrală a Transilvaniei deţine un bogat patrimoniu cultural şi un potenţial turistic nevalorificat. "Fenomenul bisericilor fortificate este unic în Europa, atât prin amploarea lui, pentru că se presupune că au existat aproximativ 300 de biserici, cât şi prin particularităţile arhitectonice. În aceste locuri cu o istorie de peste 800 de ani s-au întrepătruns, de-a lungul timpului, cultura vest-europeană adusă de saxonii colonizaţi, cu cea autohtonă. Astăzi, şapte biserici din această zonă se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO", a adăugat Mănescu.

Fotografiile, realizate în 2004 de către Asociaţia Mioritics, au fost prezentate publicului în zeci de ţări din Europa, sediul Parlamentului European fiind cea de-a 37-a locaţie de prezentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici