- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (15.03.2011, 10:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Expoziţie de pictură contemporană românească, de joi, la Institutul Francez din Capitală
Expoziţia "Identităţi - artişti români contemporani", ce grupează pânze semnate de nouă autori, va fi deschisă publicului, în perioada 18 martie - 3 aprilie, la Institutul Francez din Capitală, informează organizatorii.
Urmărește
97 afișări
Ambasada Franţei şi Institutul Francez din Bucureşti inaugurează joi, de la ora 17.30, expoziţia "Identităţi - artişti români contemporani", care grupează lucrări semnate de Jan Albu, Matei Enric, Mirela Iordache, Valeriu Mladin, Carmen Paiu, Alma Redlinger, GinaSter, Roman Tolici şi Zoiţa.
Ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, rectorul Universităţii Naţionale de Arte, Ruxandra Demetrescu, şi curatoarea expoziţiei, Armelle Le Saint Dezauzié, vor fi prezenţi la vernisaj.
"Pictura românească contemporană se aseamănă peisajului care o înconjoară: în acelaşi timp elevată, cultivată, sălbatică, animată de pulsaţii imprevizibile. Artiştii contemporani prezentaţi aici oferă o amplă panoramă a tendinţelor acesteia, fie că sunt deja monştri sacri (tineri sau mai puţin tineri), apreciaţi în circuitul internaţional ori artişti încă recunoscuţi doar pe plan local, exigenţa lor lipsită de compromisul faţă de modele vremii, intensitatea expresiei şi remarcabila lor măiestrie ne surprind, cu atât mai mult cu cât nu este uşor să îi descoperi prin intermediul mediilor de comunicare obişnuite", spune Armelle Le Saint Dezauzié.
Tablourile vor fi expuse la parterul şi primul etaj al Institutului Francez. Fiecare autor are între una şi patru pânze în expoziţie.
Jan Albu s-a născut în 1959, în Vrancea. A expus începând cu 2006, la galerii din Bucureşti şi din ţară. Lucrările lui se regăsesc în colecţii particulare din România, Franţa, Anglia, Germania, SUA, Liban şi Israel.
Matei Enric s-a născut în 1978, la Bucureşti, şi este licenţiat al secţiei de Artă Plastică - Patrimoniu Cultural a Facultăţii de Teologie Ortodoxă. Până în prezent a avut trei expoziţii personale şi a participat la mai mult de 30 de expoziţii colective, printre care unele la The Ark, Galeria D'art şi Palatul Voievodal Curtea Veche. Execută şi lucrări de restaurare, iar picturile lui se regăsesc în colecţii din România, Serbia, Italia, SUA, Ungaria şi Franţa.
Mirela Iordache s-a născut la Bucureşti, în 1978, şi a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă, secţia de Artă Plastică - Patrimoniu Cultural. Expune din 1994 şi a avut prima expoziţie personală în 2003. În 2011 expune la Galeria Maurice Mathurin, la Tours (Franţa).
Valeriu Mladin s-a născut în 1958, la Lipova, Arad, şi a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice "Ion Andreescu" din Cluj-Napoca. În 2004 a primit Ordinul şi medalia "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, Premiul Ministerului Culturii şi Artei la a IV-a Trienală Internaţională de Artă din Majdanek, Polonia, şi bursa Kultur - Kontakt, la Salzburg, în Austria. În 2010, a avut expoziţia "44" la Cărtureşti Verona, Bucureşti.
Carmen Paiu s-a născut în 1957, la Lugoj, şi a urmat cursurile Academiei de Artă de la Cluj. A avut mai mult de 10 expoziţii personale în ţară şi în afara ei, iar lucrările ei au fost incluse în peste 30 de expoziţii colective.
Alma Redlinger s-a născut la Bucureşti, în 1924, şi a urmat cursurile Academiei libeeă de artă, profesor Max Herman Maxy, şi este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din 1951. În ianuarie 2009, a avut loc lansarea albumului "Alma Redlinger" (editura Alexis), de Vasile Petrovici şi Daria Simion, care a deschis seria albumelor de artă "Artişti plastici români contemporani". Pictoriţa a avut numeroase expoziţii şi participări la expoziţii de artă românească şi expoziţii internaţionale peste hotare: Atena, Moscova, Berlin, Viena, Helsinki, Barcelona, Haga şi Amsterdam (1992), Beijing, Liban, Montabaur (2004). Este inclusă în publicaţiile International Who's Who in Art and Antiques, Who's Who in the World şi The World Who's Who of Women.
GinaSter s-a născut în 1981, la Braşov, şi din martie 2010 face parte din grupul de artişti Art738. În anul 2010 a expus în cadrul a şapte expoziţii colective, inclusiv în cadrul evenimentelor Noaptea Galeriilor şi Noaptea Agenţiilor, cât şi în proiecte de artă stradală "What Color are you", Bucureşti, şi "Free Art / Street Art", Copşa Mică (august 2010).
Roman Tolici este născut în Ghetlova (Republica Moldova), în 1974, a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti şi în prezent trăieşte şi lucrează în Bucureşti. Pictor consacrat, Roman Tolici a expus la Collectiva Gallery din Berlin şi la Virtuell-Visuell Kunstverein, Dorsten, Germania. În Bucureşti, el a avut expoziţii la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Galeria Posibilă şi H'art Gallery. Lucrările lui au fost incluse în numeroase expoziţii colective, printre care: "Against All Odds", Slag Gallery, New York (2008) şi "Badly Happy", The Performance Art Institute, San Francisco (2010).
Zoiţa s-a născut în 1978, la Feteşti, şi a avut prima expoziţie în 1999, la Galaţi. În 2010 a avut patru expoziţii în Bucureşti: "Tranzitoriu", la Spaţiul de Artă Contemporană, "Toi", Ștefan B Shop, "Story of the moment", StudioArte Bucureşti, şi "Unfinished Project", la Institutul Irecson. Este membră a grupului de artişti Art738.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe