Expoziţie despre situl arheologic de la Porolissum, la Teatrul "Gong" din Sibiu

O expoziţie de desene, grafică, fotografie, land art şi instalaţii despre situl arheologic de la Porolissum, judeţul Sălaj, este găzduită de Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong" din Sibiu, în cadrul proiectului "ReMemoria", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
15 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Teatrului "Gong" din Sibiu, expoziţia intitulată "ReMemoria 2" este un proiect aparţinând Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău şi Muzeului de Artă "Ioan Sima" din Zalău şi poate fi vizitată până la finalul lunii februarie, intrarea fiind liberă.

"Imaginile expuse publicului larg sunt un bogat material vizual sub formă de desene, grafică, fotografie directă şi trans-fotografie, land art şi instalaţii, care reamintesc de cercetările istorice şi arheologice privind sit-ul de la Porolissum, Moigrad, judeţul Sălaj", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, exponatele aparţin mai multor artişti media: Alina Bondrea, Larisa Crăciunaş, Csok Zsolt, Corina Drăgan, Mariana Gheorghiu, Andor Komives, Lorand Komives, Mira, Flaviu Pătrunjel, Cătălina Pintea, Crina Prida, Radu Sălcudean, Mihaela Simionca, Alina Staicu, Constantin Stoian, Mădălina Surducan, Szabo Attila, Alina Todea, Dan Tamas şi David Vizi.

Expoziţia "ReMemoria 2" face parte din proiectul "ReMemoria", care îşi propune "parteneriatul dintre cercetarea istorică, arheologică a unui loc şi a memoriei acestuia şi imaginarea vizuală interpretativă de către artişti a datelor şi reperelor ştiinţifice".

"ReMemoria 1" a avut loc sub formă de workshop şi expoziţie în cadrul sit-ului arheologic de la Porolissum, Moigrad, judeţul Sălaj în organizarea Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău şi a Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici