Facebook: Gemenii Winklevoss au anulat recursul contra lui Mark Zuckerberg

Cameron şi Tyler Winklevoss, foşti colegi de universitate ai lui Mark Zuckerberg, au anulat recursul prin care solicitau invalidarea unui acord financiar cu fondatorul Facebook - care se ridica la 65 de milioane de dolari -, ce le recunoştea rolul avut în crearea reţelei sociale.

Urmărește
529 afișări
Imaginea articolului Facebook: Gemenii Winklevoss au anulat recursul contra lui Mark Zuckerberg

Facebook: Gemenii Winklevoss au anulat recursul contra lui Mark Zuckerberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui document remis miercuri tribunalului federal din San Francisco, gemenii Tyler şi Cameron Winklevoss, care erau, ca şi Zuckerberg şi Divy Narendra, studenţi la Harvard în momentul creării Facebook, în 2004, declară că nu vor să mai conteste acordul financiar în faţa Curţii Supreme a Statelor Unite ale Americii.

Informaţia a fost confirmată de cabinetul de avocatură Howard Rice, care îi reprezintă pe gemeni.

Aşa cum a prezentat şi filmul "Reţeaua de socializare" - un mare succes de critică şi public în 2010 -, gemenii Winklevoss şi Narendra au luat contact cu Zuckerberg la sfârşitul lui 2003, pentru ca acesta să-i ajute să fondeze o reţea de socializare. Ei spun că Zuckerberg le-a furat ideea şi a întârziat în mod deliberat lucrul la proiectul lor pentru că lucra în acelaşi timp la propriul site, care a devenit între timp cea mai mare reţea socială din lume.

Reclamanţii, care între timp şi-au înfiinţat propriul site, ConnectU, au primit despăgubiri de 20 de milioane de dolari în numerar şi de 45 de milioane de dolari în acţiuni Facebook (pe baza unei estimări de 36 de dolari pe acţiune), în cadrul unui acord confidenţial încheiat pentru a pune punct procesului deschis de ei. Verdictul privind acest acord financiar a fost dat de o curte de apel din New York, în aprilie.

Avocatul gemenilor Winklevoss a spus atunci că vor încerca să obţină o reaudiere a cazului în faţa unui complet de judecată mai mare. Un alt complet de judecată, format din mai mulţi judecători, ar fi putut revoca sentinţa celor trei judecători din completul iniţial, dar numai o mică parte din cazurile judecate pot ajunge la o asemenea audiere. Dacă completul de judecată mai mare refuza să audieze cazul, atunci ultima opţiune a fraţilor Winklevoss era un apel la Curtea Supremă.

Reclamanţii erau de părere că au fost înşelaţi în ceea ce priveşte valoarea reală a acţiunilor Facebook din acea epocă: potrivit acestora, ei ar fi fost îndreptăţiţi să obţină mai mulţi bani sau mai multe acţiuni Facebook.

Facebook s-a lansat în februarie 2004, ConnectU apărând trei luni mai târziu şi având un traseu mult mai puţin de succes. Pe de altă parte, Facebook are în prezent peste 500 de milioane de utilizatori. ConnectU a iniţiat procesul împotriva lui Zuckerberg în 2004.

Anumite estimări recente apărute în presa financiară evaluează site-ul, care intenţionează să se listeze la Bursă, la peste 100 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici