- Home
- Cultură-Media
- MENLO PARK, (20.10.2015, 10:55)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Facebook îi va avertiza pe utilizatorii ale căror conturi vor fi accesate ilegal de guverne
Reţeaua de socializare Facebook îi va avertiza pe utilizatorii săi ale căror conturi sunt accesate în mod ilegal de autorităţile şi guvernele unor ţări, informează independent.co.uk.
Urmărește
2879 afișări
Facebook îi va avertiza pe utilizatorii ale căror conturi vor fi accesate ilegal de guverne (Imagine: Hepta)
Reţeaua de socializare va monitoriza orice activitate suplimentară considerată "suspectă" ce vizează conturile utilizatorilor săi şi va transmite acestor persoane un mesaj de avertizare dacă va constata o astfel de activitate. Facebook îi va încuraja pe utilizatori nu doar să îşi schimbe parolele, ci şi să îşi "reconstruiască sau să înlocuiască" sistemele de operare ale computerelor lor, deoarece acestea vor fi cel mai probabil compromise.
Dacă Facebook detectează o activitate în urma căreia contul unui utilizator a fost "compromis de un atac suspectat că a fost comis în numele unui stat", reţeaua de socializare va publica o notificare în partea de sus a paginii sale principale. Mesajul de avertizare - "Please Secure Your Account Now" ("Vă rugăm să vă securizaţi contul acum") - oferă utilizatorului respectiv o explicaţie asupra faptelor care s-au produs şi îi recomandă acestuia să îşi activeze setările de siguranţă în momentul conectării pe site ("login approvals").
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Login approvals" expediază un mesaj pe telefonul mobil al utilizatorului atunci când cineva încearcă să se conecteze la acel cont folosind un alt dispozitiv. Mesajul respectiv include un cod care va trebui introdus apoi în Facebook, iar acest lucru înseamnă că piraţii cibernetici vor trebui să obţină un acces fizic la acel telefon pentru a putea să acceseze acel cont.
Avertizarea nu înseamnă că Facebook sau sistemele sale au fost compromise, a precizat compania americană. În schimb, mesajul respectiv înseamnă cel mai probabil că dispozitivul mobil sau computerul respectiv au fost infectate cu un "malware" (program informatic conceput pentru infiltrarea şi/sau distrugerea unui computer sau a unei reţele de computere).
Facebook spune că nu va explica însă utilizatorilor avertizaţi motivele care o fac să tragă concluzia că anumite atacuri au fost comise de piraţi cibernetici coordonaţi de anumite guverne. Facebook nu va explica aceste lucruri "pentru a proteja integritatea metodelor şi proceselor" sale. În schimb, reţeaua de socializare va furniza periodic notificări în situaţii în care probele "sprijnă cu fermitate" această concluzie.
Facebook spune că a ales să furnizeze utilizatorilor săi o alertă de avertizare suplimentară despre atacurile cibernetice comandate de către state - spre deosebire de cele comise de simpli infractori, de exemplu - deoarece infracţiunile din prima categorie sunt de obicei mult mai periculoase.
Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,49 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe