- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (01.06.2010, 16:54)
Facebook pierde 30.000 de membri, după un protest faţă de politica de confidenţialitate a site-ului
Un grup de internauţi care protestează faţă de politicile de confidenţialitate ale Facebook a anunţat că peste 30.000 de persoane au răspuns la un apel de a se deconecta de la reţeaua de socializare, care are peste 500 de milioane de utilizatori.
Urmărește
73 afișări
Facebook pierde 30.000 de membri, după un protest faţă de politica de confidenţialitate a site-ului
Reprezenanţii unui grup intitulat "Quit Facebook Day/ Ziua renunţării la Facebook", care nu au dorit să îşi decline indentităţile, au specificat că 34.202 persoane au părăsit reţeaua de socializare după o iniţiativă "Renunţă la Facebook", care a avut loc luni.
"Pentru noi totul se rezumă la două lucruri - alegeri echitabile şi intenţii bune. După părerea noastră Facebook nu a făcut o treabă bună în aceste două segmente", au scris reprezentanţii grupării pe site-ul lor.
"Facebook oferă opţiuni astfel încât să obţină informaţii personale şi nu este corect", au precizat ei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Uniunea Europeană încearcă să evite un război comercial cu Donald Trump. Ar putea fi reduse tarifele la importurile de autoturisme din SUA
-
Piedone este noul şef al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor - surse
-
Elon Musk a distribuit un interviu de pe platforma X al europarlamentarului Georgiana Teodorescu
Potrivit celor mai recente date, Facebook este frecventat de 540 de milioane de persoane în fiecare lună, adică de circa 35% din numărul total, la nivel global, al utilizatorilor de internet.
Săptămâna trecută, Facebook a anunţat simplificarea setărilor de confidenţialitate ale site-ului, după ce a primit mai multe critici.
Mark Zuckerberg, cofondatorul reţelei de socializare Facebook, a anunţat, săptămâna trecută, noile setări de protecţie a datelor personale din reţea, încercând să contracareze valul de critici cu privire la sistemul de protecţie a confidenţialităţii.
Într-un material publicat pe pagina sa de Facebook, Mark Zuckerberg a explicat schimbările care le permit utilizatorilor să îşi aleagă informaţiile care vor fi făcute publice şi să decidă dacă acceptă sau nu aplicaţii externe reţelei.
Recent, Zuckerberg a admis că Facebook a făcut unele greşeli în ceea ce priveşte sistemul de protecţie a datelor confidenţiale. "Ştiu că am făcut o serie de greşeli, dar sper ca serviciul nostru să devină mai bun, după toate aceste întâmplări şi că oamenii vor înţelege că intenţiile noastre sunt bune şi că noi vom răspunde la reacţiile celor pentru care lucrăm", a scris Zuckerberg într-un e-mail adresat lui Robert Scoble, un blogger influent din Silicon Valley, care a declarat că a publicat textul cu acordul autorului său.
La finalul anului trecut, Facebook şi-a schimbat setările de confidenţialitate, permiţând ca informaţiile de la profil să fie vizualizate de orice persoană, cu acceptul utilizatorului.
Luna trecută, Facebook a avut o altă iniţiativă prin care datele de pe platformă erau partajate cu alte site-uri. Mark Zuckerberg a considerat această iniţiativă ca un pas spre "internetul în care elementul de socializare este o setare standard".
În timp ce Facebook promova ideea de a oferi o navigare pe internet personalizată, criticii erau îngrijoraţi de faptul că utilizatorii pierdeau controlul asupra informaţiilor lor.
Pe de altă parte, experţii Comisiei Europene au adresat oficialilor Facebook o scrisoare deschisă în care caracterizau aceste schimbări de setări de confidenţialitate ca fiind "inacceptabile".
În urmă cu două săptămâni, Facebook a organizat o şedinţă internă pentru a discuta această criză, care i-a determiant pe unii dintre utilizatori să îşi dezactiveze conturile din reţea. Oficialii companiei au refuzat să comenteze despre dezactivările conturilor.
În trecut, setările de confidenţialitate au avut 50 de prevederi, 170 de opţiuni, prezentate în 5.830 de cuvinte, mai mult decât are Constituţia Statelor Unite.
Citește pe www.zf.ro: BREAKING. Ionuţ Dumitru, profesor ASE: România a depăşit Polonia la PIB per capita şi este peste Ungaria, Croaţia sau Grecia
Citește pe www.zf.ro: Cum alegem zona unde cumpărăm o locuinţă şi ce facilităţi importante trebuie să existe în proximitate
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Fiul Laurei Vicol, viață de nabab în Elveția și Monaco! Câte sute de mii de euro îi transfera mama lui, regulat
CANCAN.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe