- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (08.06.2011, 12:12)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Facebook ştie cum arăţi. Cum poţi dezactiva opţiunea de recunoaştere facială
Reţeaua de socializare Facebook este acuzată de către un expert în tehnologie că a încălcat intimitatea a milioane de utilizatori folosind o tehnologie de recunoaştere facială fără a-i informa.
Urmărește
3981 afișări
Facebook ştie cum arăţi. Cum poţi dezactiva opţiunea de recunoaştere facială
Facebook a activat o funcţie care identifică automat oamenii din fotografii fără ştirea acestora. Pe blogul oficial al companiei s-a anunţat că opţiunea a fost extinsă de la Statele Unite ale Americii la majoritea ţărilor, scrie dailymail.co.uk.
Opţiunea "Tag Suggestions/Sugestii de etichetare" foloseşte tehnologia recunoaşterii faciale pentru a mări viteza de etichetare a prietenilor şi cunoştinţelor care apar în fotografiile postate pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
În timp ce în Statele Unite compania a contactat utilizatorii şi i-a informat despre proces cu câteva săptămâni înaintea pornirii aplicaţiei, în Europa acest lucru nu a fost realizat.
Compania de consultanţă pentru securitatea internetului Sophos a raportat pornirea aplicaţiei după ce utilizatorii Facebook au anunţat că site-ul a folosit recunoaşterea facială în ultimele zile fără a-i anunţa.
"Se pare că Facebook erodează intimitatea online a utilizatorilor săi pe ascuns", a declarat Graham Cluley, consultant al companiei Sophos.
Facebook, care a anunţat în luna decembrie că intenţionează să introducă serviciul de recunoaştere facială în Statele Unite, a recunoscut că acesta este de fapt disponibil în mai multe ţări.
"Trebuia să fim mai clari cu oamenii pe parcursul procesului prin care serviciul a devenit disponibil", se arată într-o declaraţie a companiei.
Facebook a declarat că sugestiile de etichetare sunt făcute numai la adăugarea de fotografii noi pe site, că sunt sugerate doar numele prietenilor şi că utilizatorii pot dezactiva opţiunea.
Marc Roterberg, preşedintele unui grup de avocatură, a declarat că acest sistem ar putea da naştere unor întrebări referitoare la informaţiile personale care ar putea fi asociate cu fotografia în baza de date a Facebook, cum ar fi adresele de email. Acesta a criticat alegerea Facebook de a activa automat tehnologia de recunoaştere facială.
"Nu sunt sigur că aceasta este metoda pe care utilizatorii o agreează. O opţiune mai bună ar fi ca oamenii să aleagă dacă vor să folosească tehnologia", a declarat Marc Roterberg.
Cum dezactivezi opţiunea de recunoaştere facială:
-
loghează-te pe contul de Facebook
-
mergi la opţiunea "Account/Cont" din partea dreaptă sus a paginii, apoi "Privacy Settings/Setări de confidenţialitate"
-
dă click pe "Customize settings/Personalizarea setărilor"
-
mergi la opţiunea"Suggest photos of me to friends/Sugerează prietenilor fotografii cu mine" şi apasă "Editare"
-
Schimbă setările din "Activat" în "Dezactivat" şi salvează
Autorităţile europene de reglementare în domeniul protecţiei datelor vor investiga Facebook pentru acest serviciu de recunoaştere a feţei, transmite Bloomberg.
"Această corelare între nume şi imagini trebuie să aibă loc numai cu consimţământul anterior al oamenilor şi nu să fie activat automat", a declarat Gerard Lommel, membru al grupului de lucru pentru protecţia datelor Article 29 din UE.
El a arătat că această corelare automată "poate implica multe riscuri pentru utilizatori", iar grupul va arăta clar Facebook că "lucrurile nu se pot petrece aşa".
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe