- Home
- Cultură-Media
- SAN FRANCISCO, (03.07.2015, 14:58)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Facebook va împărţi veniturile din publicitate cu creatorii de conţinuturi video
Compania Facebook va împărţi veniturile pe care le obţine din publicitate cu creatorii de conţinuturi video, după ce va lansa serviciul Suggested Videos, care va difuza secvenţe de clipuri, intercalate cu reclame, informează bbc.com.
Urmărește
243 afișări
Facebook va împărţi veniturile din publicitate cu creatorii de conţinuturi video (Imagine: HEPTA)
Conţinuturile video care îi vor determina pe utilizatori să petreacă mai mult timp pe reţea vor fi recompensate cu un procent mai mare din veniturile generate de reclame - Facebook va păstra 45% din totalul acestor venituri.
Facebook spune că utilizatorii săi generează 4 miliarde de vizualizări de conţinuturi video în fiecare zi, iar unii dintre experţi consideră că reţeaua de socializare a devenit o ameninţare reală pentru YouTube.
"Facebook se mută cu agresivitate în domeniul video", a spus Eleni Marouli, analist specializat în publicitate la compania de consultanţă IHS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"În decembrie 2014, Facebook a depăşit pentru prima dată YouTube în ceea ce priveşte numărul de vizualizări. Noi prevedem că YouTube îşi va pierde din cota de piaţă începând de anul viitor", a declarat ea.
În luna iunie, postul de televiziune american HBO a anunţat că va difuza unele dintre programele sale pe Facebook.
Oferirea unui procent din încasări ar putea să îi încurajeze pe tot mai mulţi publisheri să îşi publice conţinuturi pe această reţea de socializare.
În timp ce YouTube oferă creatorilor de materiale video 55% din veniturile aduse de reclamele difuzate înainte de acele conţinuturi video, Facebook va împărţi procentul de 55% - pe care a acceptat să îl cedeze - între mai mulţi creatori de conţinuturi video.
"Nu e un model neobişnuit sau generos. Însă s-ar putea să asistăm la o bătălie pentru profituri între Facebook şi YouTube, pentru a-i atrage pe creatori pe platformele lor", a adăugat Eleni Marouli.
Facebook a obţinut venituri din publicitate de 3,3 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2015, iar 75% din această sumă provine din reclamele pentru dispozitive mobile.
"Facebook este o companie foarte adaptabilă. În 2012, a avut zero venituri din reclamele pentru dispozitive mobile. În doar doi ani, au ajuns la peste 60% din veniturile din publicitate. Pe baza previziunilor noastre, până în 2018, Facebook va deţine 25% din veniturile din publicitatea pentru dispozitive mobile din Europa şi un procent chiar şi mai mare în Statele Unite", spune Eleni Marouli.
Facebook spune că testează în această perioadă serviciul Suggested Videos pentru utilizatorii de iPhone din Statele Unite şi că această împărţire a veniturilor nu va începe imediat.
În timp ce YouTube permite celor mai mulţi dintre utilizatori să profite de pe urma clipurilor lor, Facebook spune că va lucra pentru început cu un grup de companii din mass-media şi câteva persoane individuale atent selecţionate.
Una dintre îngrijorările creatorilor de conţinuturi video are legătură cu faptul că, deocamdată, fişierele video sunt mai greu de căutat (şi de găsit) pe Facebook decât pe YouTube.
Banii reprezintă însă un factor decisiv, spune Eleni Marouli.
"Marii jucători nu au nevoie de companii tehnologice precum Facebook şi YouTube pentru a-şi publica conţinuturile. Dacă nu sunt mulţumiţi de contractele care le sunt propuse, pot să se retragă complet din aceste parteneriate, aşa cum a procedat Channel 4 cu YouTube", a adăugat ea.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe