Familia i-a adus un omagiu lui Steven Sotloff, al doilea jurnalist decapitat de gruparea Stat Islamic

Publicat: 04 09. 2014, 16:08
Actualizat: 02 04. 2020, 07:01

Potrivit declaraţiei susţinute de un purtător de cuvânt în faţa casei familiei sale din Miami, Florida, reporterul în vârstă de 31 de ani, pasionat de hamburgeri şi de golf, a decis să lucreze în zone de conflict întrucât nu putea „întoarce spatele suferinţelor care invadează lumea”.

La două săptămâni după decapitarea jurnalistului american James Foley, gruparea Stat Islamic l-a executat şi pe colegul său, Steven Sotloff, potrivit unei înregistrări video difuzată marţi.

Steven Sotloff era fascinat de lumea arabă, a mai declarat purtătorul de cuvânt al familiei, Barak Barfi. „Nu era un drog, el nu a dorit să devină un Lawrence al Arabiei moderne. El dorea doar să reprezinte o voce pentru cei care nu pot vorbi”, a declarat el.

„De la copii afectaţi de război, până la experienţa instalatorului sirian care îşi riscă viaţa traversând zonele controlate de trupele regimului pentru a cumpăra medicamente – poveştile lor erau poveştile lui Steve”, a adăugat el.

„În final, el şi-a sacrificat viaţa pentru a arăta lumii poveştile lor”, a mai afirmat Barfi, insistând asupra faptului că Steven Sotloff nu a fost „un erou”. „Era doar un om care încerca să găsească binele într-o lume întunecată”, a menţionat Barfi, în numele familiei jurnalistului.

Dat dispărut de un an, Steven Sotloff ar fi fost răpit la 4 august 2013 la Alep, în Siria, în apropiere de frontiera cu Turcia, dar răpirea sa a fost ţinută secret. El a scris articole pentru revista Time, pentru săptămânalul american Christian Science Monitor, publicaţia Foreign Policy şi, recent, pentru cotidianul World Affairs.