- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (27.11.2009, 10:51)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fanny Ardant, la premiera filmului "Cenuşă şi sânge": Nu voi uita niciodată România
Actriţa franceză Fanny Ardant a declarat, joi seară, la premiera de gală de la Bucureşti a filmului cu care a debutat ca regizoare, "Cenuşă şi sânge", o coproducţie franco-română, că nu va uita niciodată România.
Urmărește
180 afișări
Fanny Ardant, la premiera filmului "Cenuşă şi sânge": Nu voi uita niciodată România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Filmul "Cenuşă şi sânge" a fost prezentat în premieră publicului bucureştean în deschiderea Festivalului Filmului Francez, joi seară, la Cinema Studio din Capitală.
La eveniment au fost prezenţi ministrul Culturii, Theodor Paleologu, şi ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, alături de personalităţi din lumea filmului, precum Dan Chişu, regizorul Laurenţiu Damian şi producătoarea Ada Solomon.
Înaintea proiecţiei, ambasadorul Henri Paul a prezentat Festivalul Filmului Francez din acest an, care, în premieră, începe cu o coproducţie franco-română - "Cenuşă şi sânge" - şi se încheie cu o alta - "Concertul" de Radu Mihăileanu, pe 3 decembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
"O avem aici pe realizatoare (Fanny Ardant, care a debutat în regia de film cu "Cenuşă şi sânge"), probabil actriţa franceză cea mai iubită de români", a anunţat Henri Paul, în aplauzele celor prezenţi, adăugând că filmul este "un act de iubire faţă de actorii români".
La rândul său, Tudor Giurgiu, coproducătorul peliculei, a vorbit despre energia cu care Fanny Ardant a colindat tot Ardealul pentru a găsi locuri de filmare pentru "Cenuşă şi sânge". Giurgiu a mai spus că prezenţa coproducţiilor franco-române în Festivalul Filmului Francez i se pare "un semn de normalitate". După proiecţie, Tudor Giurgiu a invitat pe scenă echipa filmului, publicul aplaudându-i, printre alţii, pe actorii români Ion Besoiu şi Olga Tudorache.
Fanny Ardant, care a urcat ultima pe scenă, într-o rochie neagră, simplă, a spus emoţionată că a fost foarte important pentru ea să vină să prezinte filmul la premiera bucureşteană. Ea a apreciat, totodată, că pelicula nu este una perfectă, având "toate defectele unui prim film".
"A fost o aventură foarte puternică în care am învăţat lucruri despre mine, despre viaţă, despre ceilalţi (…) Nu voi uita niciodată România, Bucureştiul, Transilvania, care m-au primit, mi-au dat mari actori, peisaje magnifice, tehnicieni… Nu voi uita niciodată această ţară. Aşa că, în această seară, vreau să mulţumesc României", a declarat actriţa, în aplauzele publicului.
Filmul "Cenuşă şi sânge" a fost realizat de casele Alfama Films (Franţa), Libra Films (România) şi Clap Filmes (Portugalia).
Filmările au avut loc, în marea majoritate, în Transilvania, iar din distribuţie fac parte, printre alţii, Olga Tudorache, Oana Pellea, Ion Besoiu şi Răzvan Vasilescu.
Filmul spune povestea a trei generaţii de francezi cu rădăcini româneşti. Rămasă singură cu trei copii după asasinarea soţului ei, Judith se întoarce în ţara natală, cu prilejul unei nunţi, după ce ani de zile tăiase orice legături cu România. Întoarcerea ei dezgroapă vechi secrete şi redeschide răni şi toţi cei prezenţi sunt nevoiţi să se confrunte cu propriul trecut.
Filmul a fost prezentat în selecţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2009.
Fanny Ardant, una dintre muzele lui François Truffaut, a jucat recent în filmul "Il Divo", de Paolo Sorrentino. Ea a jucat, de asemenea, în "Callas Forever" (2002), de Franco Zeffirelli, "8 femei" (2002), de Francois Ozon, şi "Un roman de duzină", de Claude Lelouch.
Cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Filmului Francez de la Bucureşti cuprinde aproximativ 40 de lungmetraje şi 20 de scurtmetraje. În selecţie sunt incluse nume sonore, precum cel al lui François Ozon ("Ricky"), Manoel de Oliveira ("Singularites d'une jeune fille blonde") şi Danis Tanovic ("Triage").
Festivalul Filmului Francez 2009 are loc în trei cinematografe din Capitală (Europa, Studio şi Elvira Popescu). Preţul unui bilet la Sala "Elvira Popescu" este de 7 lei, în timp ce celelalte două cinematografe vor practica tarifele lor normale pentru proiecţiile din festival.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe