Celebrarea începea după prima lună plină ce urma Echinocţiului de primăvară (21 martie). Acest sistem s-a păstrat până în zilele noastre.
Indiferent când este sărbătorit, Paştele este o zi în care creştinii merg la biserică şi respectă tradiţia. În creştinismul timpuriu, cei ce se botezau în timpul slujbei de Paşti erau îmbrăcaţi în alb. Ei purtau aceste veşminte întreaga săptămână, ca pe un simbol al noii lor vieţi. Cei care fuseseră deja botezaţi nu purtau haine albe, ci numai noi, pentru a arăta că împărtăşesc noua viaţă a lui Hristos. În acest fel, obiceiul de a purta haine noi a devenit o tradiţie de Paşti.
În timpul Evului Mediu, în Europa, cei care participau la liturghia de Paşte, făceau apoi o lungă procesiune. Acesta era condusă de un preot care ducea un crucifix sau o lumânare. Din acest obicei a evoluat tradiţia Paradelor de Paşte, existentă în Occident.
1689 – A murit regina Christina a Suediei.
1824 – A murit poetul englez Byron.
1854 – S–a născut inginerul Anghel Saligny, cel care a construit podul de la Cernavodă. A fost membru al Academiei Române.(m. 1925)
1882 – A murit omul de ştiinţă Charles Darwin, autorul teoriei evoluţioniste.
1956 – Actriţa americană Grace Kelly s-a măritat cu pricipele Renier de Monaco.
2005 – Cardinalul Joseph Ratzinger devine al 265-lea Suveran Pontif sub numele de Benedict al XVI-lea.
2007 – Parlamentul României a aprobat, cu 322 de voturi "pentru", suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.