- Home
- Cultură-Media
- VENEŢIA, (30.08.2018, 17:03)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Festivalul de Film de la Veneţia găzduieşte premiera unei pelicule pierdute de Orson Welles
Filmul "The Other Side of the Wind" un proiect la care Orson Welles a filmat între 1970 şi 1977 cu John Huston, Peter Bogdanovich şi Oja Kodar are premiera vineri, la Veneţia, într-o formulă definitivă stabilită la patru decenii de când proiectul a fost blocat, arată Rolling Stone.
Urmărește
144 afișări
Festivalul de Film de la Veneţia găzduieşte premiera unei pelicule pierdute de Orson Welles
Povestea unui regizor, jucat de John Huston, care se întoarce la Los Angeles după ce a trăit ani buni în Europa a fost privită ca un testament al lui Welles, celebrul cineast fiind obligat să renunţe la proiect după ce finanţatorii au dispărut unul după altul.
Potrivit publicaţiei "Deadline", povestea lui Welles nu este atât un film, cât o ciocnire ameţitoare între două filme, unul care urmăreşte o dramă sexy despre trădare şi credinţă, altul, o un fals documentar satiric despre egotismul regizorilor europeni. Welles nu doar că a filmat timp de opt ani pentru această peliculă, dar, cum doar el putea să facă, nu a distribuit rolul principal decât după trei ani de producţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Potrivit publicaţiei americane, o scenă de sex din film care durează şapte minute a fost filmată în doi ani folosind trei locaţii diferite de filmare.
Orson Welles reuşise să editeze numai 40 de minute din cele 10 ore de material filmat până în 1979 când cumnatul finanţatorului, Şahul Iranului a fost răsturnat în urma Revoluţiei Islamice iar negativul a rămas încuiat într-un seif parizian. Guvernul Ayatollahului Khomeini a rechiziţionat şi filmul împreună cu alte bunuri ale rudelor Şahului, dar l-a considerat lipsit de valoare aşa că a renunţat la material. De atunci, mai multe procese au avut ca obiect drepturile asupra filmelor lui Welles.
Reţeaua Netflix a finanţat în ultimii ani producţia filmului, după premiera programată vineri la Veneţia, fiind anunţată o lansare în cinematografe şi pe internet pentru 2 noiembrie. Producătorii lansează cu această ocazie şi filmul documentar "Mă vor iubi când nu voi mai fi/ They’ll Love Me When I’m Dead", care spune povestea filmului lui Welles şi a producţiei încheiate la 48 de ani de la primele scene filmate.
De-a lungul timpului, mai mulţi regizori, printre care John Huston, Steven Spielberg, Oliver Stone, Clint Eastwood şi George Lucas, au vizionat materialul filmat de Wells, dar toţi au refuzat să ducă proiectul până la capăt. Lucas ar fi afirmat că materialul este prea avangardist pentru un public obişnuit. Netflix a încheiat o înţelegere în valoare de 5 milioane de dolari pentru realizarea celor două filme (documentarul şi producţia lui Welles).
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe