Festivalul de Film Istoric din Cetatea Râşnov, între 10-19 august

Cetatea Râşnov găzduieşte, între 10 - 19 august, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului de Film Istoric, la care publicul va asista la un maraton cinematografic (peste 40 de producţii), cuprinzând cele mai noi filme documentare şi de ficţiune, concerte, dezbateri şi conferinţe pe teme istorice.

Urmărește
402 afișări
Imaginea articolului Festivalul de Film Istoric din Cetatea Râşnov, între 10-19 august

Cetatea Râşnov (Imagine: Catalina Constantin/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, anul acesta, organizatorii au ales să oglindească în selecţia filmelor din festival şi în evenimentele speciale teme istorice importante: atentatul terorist de la Jocurile Olimpice (JO) de la Munchen din 1972, jubileul reginei Elizabeth a II-a, insula Ada Kaleh, sfârşitul lumii şi Transilvania.

Festivalul se va bucura de prezenţa unor invitaţi de marcă, precum Ivan Patzaichin, medaliat la JO din 1972, Henry Hershkowitz, sportiv din delegaţia Israelului la JO de la Munchen din 1972, Cristian Ţopescu, precum şi actorul Marius Manole.

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov îşi invită publicul la o călătorie în timp, vizionând filme care au ca subiect aceste momente istorice, dar şi cele mai noi producţii cinematografice cu temă istorică. Momente-portret vor fi dedicate actorilor Toma Caragiu şi Patrick Dewaere, cineastului Cristian Nemescu şi pilotului Ayrton Senna.

Atmosfera festivalului va fi completată prin opt concerte speciale şi două expoziţii tematice, realizate în parteneriat cu Muzeul Ţăranului Român şi Biblioteca Judeţeană Astra Sibiu.

Astfel, spectatorii se vor bucura de concerte vocal-instrumentale de muzică veche, rock medieval, muzică tradiţională anatoliană, arabă şi evreiască, dar şi proiecţie de film mut acompaniată de muzică live.

Temele istorice vor fi prezente şi în selecţia apariţiilor editoriale prezentate la târgul de carte organizat pe întreaga perioadă a festivalului.

Festivalul de Film Istoric din Cetatea Râşnov (FFIR) este organizat de Consiliul local Râşnov, în parteneriat cu European Institute of Cultural Routes şi cu Asociaţia Mioritics.

Accesul publicului la festival este gratuit.

Evenimentele se vor desfăşura în Cetatea Râşnovului, la cinematograful din oraş şi în centrul istoric.

Potrivit comunicatului, Râşnovul este strâns legat de cinematografia românească, mari regizori români filmând aici multe dintre peliculele cu tematică istorică. Organizatorii îşi propun "reînvierea potenţialului turistic şi cultural al zonei şi consacrarea Râşnovului drept refugiu pentru împătimiţii de istorie, artă şi natură", a declarat Nicolae Pepene, directorul festivalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici