Festivalul de Film KINOdiseea, între 14 şi 19 noiembrie, în Bucureşti

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea va avea loc între 14 şi 19 noiembrie, în Bucureşti, iar organizatorii invită copiii iubitori de cinema să participe la un concurs pentru un loc în juriul evenimentului.

Urmărește
275 afișări
Imaginea articolului Festivalul de Film KINOdiseea, între 14 şi 19 noiembrie, în Bucureşti

Festivalul de Film KINOdiseea, între 14 şi 19 noiembrie, în Bucureşti

Programul evenimentului, care va avea loc la Cinema Studio şi Cinemateca Eforie, include şase zile de filme, animaţii 3D, o competiţie cu cele mai noi producţii internaţionale pentru publicul tânăr, în premieră în România, completate de o retrospectivă cu pelicule clasice, numeroase scurtmetraje europene pentru cei mai mici spectatori, workshopuri de educaţie cinematografică, sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu echipele de filmare, petreceri tematice şi întâlniri cu actori şi regizori străini.

Potrivit unui comunicat remis MEDIFAX, competiţia oficială va cuprinde 15 filme, iar secţiunea Panorama, peste 100 de scurtmetraje, dedicate atât celor mici, cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani, cât şi publicului amator de poveşti fără vârstă.

Anul acesta, competiţia va fi prezidată de un juriu de copii ales în urma unui concurs. Astfel, toţi copiii iubitori de film, cu vârste între 8 şi 14 ani, sunt invitaţi să trimită o scurtă recenzie a unui film, (între 100 şi 250 cuvinte) la adresa contact@kinodiseea.ro, până la 31 octombrie. Câştigătorii vor avea parte de o experienţă unică, de şansa de a urmări gratuit cele mai bune filme, de a cunoaşte profesionişti din lumea filmului şi de a se bucura de numeroase surprize.

Pe lângă proiecţii, KINOdiseea organizează ateliere unde copiii interacţionează cu profesionişti din domeniul cinematografiei. Renumiţi actori, precum Maia Morgenstern, regizori, producători, directori de imagine, scenografi, costumieri şi monteuri îi vor introduce pe cei mici în culisele cinematografiei.

Printre filmele care fac parte din competiţie se numără cea mai nouă producţie a scenaristului şi regizorului Veit Helmer, "Fiddlesticks", o aventură colorată pentru copii, care a avut premiera anul acesta la Festivalul de la Cannes, animaţia "Tărâmul regelui înaripat/ Beyond Beyond", de Esben Toft Jacobsen, "Loulou, L'Incroyable Secret", de Éric Omond (premiul Cesar pentru cel mai bun film de animaţie în 2014), "Jack and the Cuckoo-Clock Heart", de Mathias Malzieu şi Stéphane Berla (produs de Luc Besson), şi "To see the sea", de Jiří Mádl.

KINOdiseea este membru al Asociaţiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi, de asemenea, partener al celor mai importante evenimente de profil din Europa, precum Kristiansand International Children's Film Festival (Norvegia), aflat la cea de-a 16-a ediţie, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a ediţie, International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la ediţia a 30-a, şi Cine-Jeune de l'Aisne (ediţia 31).

Festivalul Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5. KINOdiseea este un proiect finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Uniunea Cineaştilor din România (UCIN), cu sprijinul Creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, Arhiva Naţională de Filme - Cinemateca Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici