Festivalul de Film pentru copii KINOdiseea, extins până pe 22 noiembrie

Festivalul de film pentru copii KINOdiseea începe vineri, în Capitală, iar, datorită interesului puternic manifestat de public, acesta îşi extinde durata cu două zile, până pe 22 noiembrie, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
150 afișări
Imaginea articolului Festivalul de Film pentru copii KINOdiseea, extins până pe 22 noiembrie

Festivalul de Film pentru copii KINOdiseea, extins până pe 22 noiembrie (Imagine: www.kinodiseea.ro)

Astfel, 10.000 de persoane şi-au rezervat locul la cinema la KINOdiseea, număr record pentru un festival de film din Bucureşti. Pe lângă Cinema Studio şi Cinema Eforie, vor mai avea loc proiecţii de film la Cinema PRO.

De vineri, copiii sunt aşteptaţi cu cele mai bune filme şi ateliere la Cinema PRO, Cinema Studio, Cinema Eforie şi Cărtureşti Verona. KINOdiseea, primul festival de film pentru copii din România după 1989, aduce zece noi producţii internaţionale, laureate la importante evenimente de gen, precum cele de la Toronto şi Berlin, şi şase filme ale copilăriei.

Peliculele sunt subtitrate sau dublate în limba română şi se adresează atât copiilor între 6 şi 14 ani, cadrelor didactice, părinţilor şi bunicilor, cât şi iubitorilor de film în general. Proiecţiile pentru familii au loc de la ora 19.00, iar elevii însoţiţi de cadre didactice sunt asteptaţi de la ora 10.00 şi de la ora 12.00. Gala de deschidere va avea loc vineri şi o are ca invitat special criticul de film Irina Margareta Nistor.

KINOdiseea este al copiilor, ei vizionează filme, dezbat şi decid ce le place. Nouă filme frumoase şi educative intră în concurs anul acesta, competiţia fiind prezidată de un juriu de copii care s-au evidenţiat în domeniul artelor. Vor delibera Ariadna Titieni, cunoscută pentru rolul din filmul "Domestic", de Adrian Sitaru, Petru Mateescu, micuţul avid de cunoaştere care dedică istoriei blogul personal, Ioana Sandu, copilul protagonist în filmul "Domnişoara Christina", în regia lui Alex Maftei, Radu Cristian Zarcu, chitaristul formaţiei Rock Incorporation, care a cântat în numeroase concerte în Bucureşti şi în ţară, şi Maria Negoescu, pasionată de filme, un posibil viitor critic de film.

Pe lângă proiecţii, KINOdiseea organizează 17 ateliere, printre care cele de actorie, efecte speciale, montaj, costume, reciclare creativă şi improvizaţie.

"Cred cu tărie că acest festival are o influenţă pozitivă, este o modalitate de comunicare interculturală extraordinară şi aduce beneficii tuturor celor care merg la filme şi la ateliere", spune Jor Van Kline, coordonatorul atelierului de efecte speciale. Van Kline vine pentru a doua oară la KINOdiseea, iar anul acesta pregăteşte demonstraţii interactive ale metodelor prin care a realizat efecte speciale pentru filme precum "Star Wars" şi "Star Trek". "Sunt bucuros că domnul Daniel Mitulescu, directorul festivalului, m-a invitat din nou la KINOdiseea pentru a le arăta celor mici un pic din magia realizării filmelor", a adăugat cineastul cu peste 40 de ani de carieră, care a colaborat cu zeci de actori renumiţi şi cu studiouri de film precum Disney, Warner Bros. şi Universal.

Ca în fiecare an, celor mici li se pregăteşte un bal mascat. Copiii sunt aşteptaţi la Clubul Ţăranului Român, sâmbătă, de la ora 12.00, pentru ateliere de teatru Mini Art Show susţinute de Ioana Ginghină şi dans pe ritmurile trupelor de copii Tigru de Foc şi Rock Incorporation.

KINOdiseea este membru al Asociaţiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi este, de asemenea, partener al celor mai importante evenimente dedicate copiilor din Europa, precum Kristiansand International Children's Film Festival (Norvegia), Zlin Film Festival (Cehia), Internaţional Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia) şi Cine-Jeune de l'Aisne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici