- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (24.10.2018, 09:15)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Festivalul de film pentru publicul tânăr KINOdiseea ajunge la a zecea ediţie
Cea de-a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea va avea loc în Bucureşti, în perioada 8 - 13 noiembrie, iar anul acesta include în competiţie nouă pelicule, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de organizatori.
Urmărește
79 afișări
Festivalul de film pentru publicul tânăr KINOdiseea ajunge la a zecea ediţie
Lungmetraje, dar şi calupuri de scurtmetraje pentru copii vor fi proiectate anul acesta la Cinema Eforie, Cinema Gloria, Cinema Pro, precum şi în mai multe şcoli din Sectorul 3.
Gala de deschidere a celei de-a 10-a ediţii va avea loc pe 8 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Pro, cu avanpremiera animaţiei "Colţ Alb", în regia lui Alexandre Espigares.
Filmele pe care Festivalul KINOdiseea le propune publicului anul acesta sunt în premieră naţională, unele dintre ele fiind dublate live sau subtitrate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Detalii despre filme, precum şi informaţii despre rezervări şi bilete se găsesc pe www.kinodiseea.ro şi https://eventbook.ro/program/kinodiseea.
"Vitello" (Danemarca, 2018, regia Dorte Bengston), "Copiii lui Genghis" (Mongolia, 2017, regia Zolbayar Dorj), "The Breadwinner/ Parvana - O copilărie în Afganistan)" (copoducţie Irlanda, Canada, Luxemburg, 2018, regia Nora Twomey, producător executiv Angelina Jolie), "The Falcons/ Şoimii" (Islanda, regia Bragi Thor Hinriksson), "Supa Modo" (Germania, Kenya, regia Likarion Wainaina), "Los Bando" (Norvegia, Suedia, regia Christian Lo), "Captain Morten and The Spider Queen/ Căpitanul Morten şi Regina Păianjen" (Irlanda, Estonia, Belgia, regia Kaspar Jancis, Riho Unt şi Henry Nicholson) şi "The Little Witch/ Micuţa Vrăjitoare" (Elveţia, Germania, regia Michael Schaerer) sunt titlurile lungmetrajelor pe care KINOdiseea le va proiecta în competiţia ediţiei din acest an.
În afara competiţiei, filmul "Străjerii" (regia Liviu Mărghidan) va avea parte de o proiecţie specială, urmată de o întâlnire cu echipa care a lucrat la primul lungmetraj românesc cu şi despre copii de după 1989.
Ca în fiecare an, KINOdiseea va avea şi ateliere cu participare gratuită pentru cei mici, unde cursanţii vor învăţa, printre altele, tainele actoriei şi ale regiei de film, ale realităţii virtuale şi scenografiei de film. Programul complet al atelierelor va fi disponibil pe kinodiseea.ro.
Gala de premiere a festivalului va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Eforie şi va fi urmată de un film surpriză.
Festivalul Internaţional de Film KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România, finanţat de Primăria Sector 3.
KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală şi Sud-Est, atât ca număr de filme, cât şi ca număr de spectatori, potrivit organizatorilor. Festivalul este recunoscut la nivel internaţional de cea mai importantă asociaţie pentru promovarea filmelor pentru copii, ECFA - European Children’s Film Association. În cele nouă ediţii, festivalul a avut peste 100.000 de participanţi.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe