- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (12.08.2015, 17:44)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Festivalul Enescu lansează aplicaţia pentru smartphone, cu acces la informaţii în timp real - FOTO
Aplicaţia pentru smartphone a Festivalului "George Enescu" a fost lansată miercuri, este adaptată pentru telefoane cu ecran mare şi high resolution şi poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store, astfel încât publicul să aibă acces la informaţii în timp real despre ediţia din acest an.
Urmărește
122 afișări
Festivalul Enescu lansează aplicaţia pentru smartphone, cu acces la informaţii în timp real
Festivalul Internaţional "George Enescu", care se va desfăşura în perioada 30 august - 20 septembrie, în Bucureşti, continuă strategia de aliniere la noile tehnologii şi lansează aplicaţia petru smartphone pentru ediţia 2015, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Aplicaţia este adaptată pentru telefoane cu ecran mare şi cu rezoluţie înaltă şi pune la dispoziţia utilizatorului informaţii în timp real despre cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Enescu, disponibile şi pe www.festivalenescu.ro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Astfel, utilizatorii au acces la fotografii în timp real de la concertele din festival, la program, precum şi la noutăţi despre alte evenimente care se desfăşoară în timpul manifestării, dar şi la ştiri şi articole despre artiştii invitaţi şi despre compozitorul George Enescu. Harta evenimentelor din "Bucureştiul Creativ" este, de asemenea, disponibilă în aplicaţie.
Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play şi din App Store.
Începând cu ediţia 2013, strategia de comunicare a Festivalului Internaţional "George Enescu" mizează pe tehnologiile moderne pentru a permite accesul în timp real şi eficient la informaţii şi la concerte. Aplicaţia pentru smartphone a fost gândită pentru a-i ajuta pe cei care iubesc Festivalul Enescu şi muzica clasică să se descurce printre cele peste 150 de concerte ale evenimentului şi zecile de proiecte din cadrul Bucureştiului Creativ, dar şi pentru a facilita accesul la conţinut de actualitate despre manifestare. Aplicaţia se sincronizează imediat cu site-ul atunci când telefonul mobil este conectat la internet, actualizându-şi, astfel, conţinutul.
Aplicaţia este disponibilă în limba engleză, pentru a facilita inclusiv accesul publicului internaţional la evenimentele Festivalului Internaţional "George Enescu" şi la valorile compozitorului George Enescu, pe care evenimentul le promovează. În medie, 20.000 de turişti străini vin la Bucureşti pentru a participa la Festivalul Enescu.
Aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români vor participa la ediţia din 2015 a Festivalului "George Enescu", cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor singurului compozitor român intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.
Ediţia de anul acesta va avea loc la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti şi va găzdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în "Piaţa Festivalului", care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie, dar şi în cadrul "Bucureştiului Creativ".
Citeşte şi: "Descoperă-l pe Enescu! ": Festivalul Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ
Citeşte şi: Concerte din ediţia 2015 a Festivalului Internaţional "George Enescu", vizionate în direct la cinema
Cea de-a XXII-a ediţie a festivalului aduce în premieră la Bucureşti, după 15 ani de discuţii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie, sub bagheta lui Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost inclusă de revista britanică Gramophone în topul 10 al celor mai bune ansambluri de profil din Europa (2006) şi votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam - care, de asemenea, va concerta la Festivalul Enescu 2015, pe 19 şi pe 20 septembrie. O orchestră americană de prestigiu vine şi ea în premieră în Festival - San Francisco Symphony - şi va interpreta şi o lucrare de George Enescu.
Celebrii violonişti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen şi David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum şi dirijorul de origine română Ion Marin şi pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre invitaţii acestei ediţii. Vor fi, de asemenea, prezenţi în festival câştigători ai concursului "George Enescu": Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ştefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi pianista Elisabeta Leonskaja.
Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian pe plan internaţional.
Citeşte şi: Bilete la show-ul lui Robbie Williams şi Festivalul Enescu, disponibile şi în benzinăriile OMV Petrom
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: "Descoperă-l pe Enescu! ": Festivalul Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe