- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (02.04.2009, 17:51)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Festivalul Filmului European aduce 37 de producţii în patru oraşe din România
Festivalul Filmului European va prezenta, în perioada 8 - 31 mai, 37 de filme din 24 de ţări, la Bucureşti, Braşov, Timişoara şi Iaşi, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Institutului Cultural Român (ICR), care organizează evenimentul.
Urmărește
47 afișări
Festivalul Filmului European aduce 37 de producţii în patru oraşe din România
Ediţia din 2009 a Festivalului Filmului European se va desfăşura la Bucureşti (8 - 17 mai), Braşov (15 - 17 mai), Timişoara (21 - 24 mai) şi Iaşi (28 - 31 mai). Bugetul acestei ediţii este de 120.000 de euro.
Regizorul Marian Crişan, care va fi ambasador onorific al festivalului, a realizat un spot de promovare a evenimentului, care va fi difuzat în perioada 24 aprilie - 31 mai. Ambasadori onorifici ai festivalului au fost şi regizorii Cristi Puiu, în 2006, Corneliu Porumboiu, în 2007, şi Cristian Mungiu, în 2008.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
ICR a preluat, în 2008, de la Reprezentanţa Comisiei Europene în România, organizarea Festivalului Filmului European, eveniment realizat cu sprijinul ambasadelor statelor europene.
Ediţia de anul trecut a festivalului a reunit 40 de filme din 25 de ţări şi i-a avut ca invitaţi pe regizorii Radu Mihăileanu, Martin Repka şi Csaba Bollok.
Au fost proiectate, printre altele, lungmetrajele "Cuşcuş cu chefal/ La Graine et le Mulet", în regia lui Abdellatif Kechiche, laureatul ediţiei din 2008 a premiilor César, "De partea cealaltă/ Auf der anderen Seite", de Fatih Akin, "Totul pe gratis/ All for Free", de Antonio Nuic, "Îngeri orbiţi/ Blinde engle", de Jon Bang Carlsen, "Fratele meu se însoară/ Mon frère se marie", de Jean-Stéphane Bron, "Andaluzia/ Andalucia", de Alain Gomis, "Odată/ Once", de John Carney, "Ţine distanţa/ La giusta distanza", de Carlo Mazzacurati, şi "Adâncuri/ Diep", de Simone van Dusseldorp.
Citește pe alephnews.ro: Guvernul Ciolacu 2 e învestit oficial, dar cu provocări majore înainte. Când încep miniștrii munca
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe