- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (01.09.2011, 08:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Festivalul "George Enescu", ediţia a XX-a - în cifre
Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu", ajuns la ediţia a XX-a, debutează joi în Capitală, cu peste 160 de evenimente artistice, dintre care 90 de concerte şi spectacole în cele şase secţiuni, cu participarea a aproape 100 de solişti şi 65 de ansambluri.
Urmărește
979 afișări
Festivalul "George Enescu", ediţia a XX-a - în cifre
Printre artiştii care vor evolua în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" 2011 se numără 54 de solişti vocali (dintre care 22 străini), 44 de solişti instrumentişti (dintre care 32 străini), 39 de dirijori (27 - străini), au declarat organizatorii pentru MEDIAFAX.
În ceea ce priveşte ansamblurile, orchestrele simfonice, 18 la număr, acestea sunt în egală măsură din România şi din străinătate, orchestrele de cameră sunt în număr de 15 (10 din străinătate) şi formaţiile camerale - 23 (15 din străinătate). Acestora li se adaugă 6 coruri (5 româneşti) şi 3 corpuri de balet (unul românesc, două din străinătate).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
-
Finlanda crede că o navă din flota fantomă a Rusiei a tăiat cablul submarin din Marea Baltică
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
Ediţia a XX-a a Festivalului Enescu se bucură de prezenţa Israel Philharmonic Orchestra, cea mai mare orchestră prezentă vreodată la eveniment, ce numără 125 de persoane.
Israel Philharmonic Orchestra şi Filarmonica din Viena sunt ansamblurile de pe afişul festivalului care vor încasa cele mai mari onorarii, incluzând drepturile pentru difuzare radio şi TV, au mai declarat organizatorii pentru MEDIAFAX.
Printre cererile mai deosebite ale artiştilor invitaţi se numără solicitarea pianistului şi dirijorului Daniel Barenboïm de a fi cazat într-un apartament la hotel unde să poată fuma trabuc. Pe de altă parte, cântăreaţa Yasmin Levy, care a născut în urmă cu trei luni, a solicitat o limuzină cu scaun pentru copil.
Peste 20 de chartere internaţionale şi peste 1.500 de zboruri pe curse regulate îi vor aduce pe invitaţi la festival. Transportul local va fi asigurat cu 12 autocare, 6 microbuze, 10 limuzine şi 4 camioane.
Peste 6.500 de nopţi de cazare au fost contractate pentru invitaţi.
Conform statisticilor, un număr de peste 16.000 de turişti străini vor participa la concertele din Bucureşti şi din ţară, din cadrul Festivalului "George Enescu" 2011, au mai spus organizatorii pentru MEDIAFAX.
Peste 200 de jurnalişti români sunt acreditaţi la Festivalul Enescu 2011.
În prezent, 42 de evenimente din cadrul festivalului sunt sold-out. Dintre acestea, 29 au fost vândute în totalitate în câteva zile de la punerea în vânzare a biletelor individuale.
Gradul de ocupare în acest moment este de peste 95%.
La cele patru secţiuni ale Concursului Internaţional "George Enescu" s-au înscris 183 de concurenţi: 55 - la secţiunea Pian, 51 - Vioară, 45 - Violoncel şi 32 de lucrări - la secţiunea Compoziţie.
Juriile Concursului Internaţional "George Enescu" numără 27 de membri.
Creaţia lui George Enescu va fi onorată cu 24 de interpretări în cadrul festivalului.
Totodată, vor fi prezentate peste 60 de lucrări semnate de 45 de compozitori români.
La ediţia din 2011, festivalul va cuprinde următoarele secţiuni: Mari orchestre ale lumii (20 de concerte), Recitaluri şi concerte camerale (15), Concertele de la miezul nopţii (11), Spectacole de operă şi balet (10), Enescu şi contemporanii săi, Muzica secolului XXI (24) şi World Music (10).
Festivalul se va desfăşura pe opt scene din Capitală: Sala Mare a Palatului, Ateneul Român, Opera Naţională Bucureşti, Teatrul Naţional "I. L. Caragiale", Aula Muzeului Naţional de Artă, Sala "Mihail Jora" a Societăţii Române de Radiodifuziune, Sala Mică a Ateneului Român şi în Piaţa "George Enescu" - Piaţa Festivalului.
Totodată, vor fi organizate 17 concerte în ţară, la Arad, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sibiu, Târgu-Mureş şi Timişoara.
Programul complet al evenimentului poate fi consultat pe site-ul www.festivalenescu.ro.
Festivalul "George Enescu" este coordonat de Artexim, societate din subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, sub direcţia lui Mihai Constantinescu, în timp ce preşedintele şi directorul artistic al evenimentului este Ioan Holender, care, din 1992 şi până în vara acestui, an a condus Opera din Viena. La organizarea festivalului contribuie şi Primăria Municipiului Bucureşti, Institutul Cultural Român, Societarea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune.
Festivalul "George Enescu", ce are loc o dată la doi ani, a fost înfiinţat în 1958 ca semn al recunoaşterii geniului enescian, pentru a omagia astfel viaţa şi creaţia marelui compozitor român. Primele ediţii ale acestui festival şi concurs au reunit nume sonore ale vieţii muzicale internaţionale ale acelei vremi, printre care s-au numărat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter şi Herbert von Karajan.
(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro).
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe